Lounais-Häme

Marseillessa romahtaneiden talojen raunioista löytynyt jo neljä kuollutta - ihmisiä on vielä kateissa

Marseille
06.11.2018, 21:47

Ulkomaat

Ranskassa Marseillen taloromahdusten jäljiltä on tähän mennessä löytynyt neljä kuollutta. Ihmisiä on kuitenkin vielä kateissa, joten uhriluku saattaa viranomaisten mukaan vielä nousta.
Pelastustyöt ovat jatkuneet siitä lähtien, kun kaksi Marseillen keskustassa sijainnutta taloa romahti maanantaina aamupäivällä. Talot olivat ränsistyneitä, ja toinen niistä oli määrätty purettavaksi. Lisäksi kolmas rakennus on sortunut osittain.
Syyttäjän mukaan tähän mennessä löytyneet vainajat olivat 15 metriä korkean kivimurskakasan alla.
Raivaustöissä on mukana yli 120 pelastustyöntekijää, joiden muodostama ihmisketju siivoaa aluetta kivi kiveltä. Kivikasan alta on löytynyt muun muassa täysin litistynyt auto, mikä kertoo voimasta, jolla rakennukset romahtivat.
Pelastustöiden aikana raunioista on löytynyt muutamia ilmataskuja, joten pelastustyöntekijät pitävät mahdollisena, että raunioista voi vielä löytyä joku elossa.
Sophie Dorbeaux sanoi lähteneensä talosta sunnuntai-iltana vanhempiensa luo, koska hänen asuntonsa ovi ei sulkeutunut eikä avautunut kunnolla rakennuksen rakenteellisten ongelmien takia.
– Seinät olivat liikkuneet useiden viikkojen ajan ja niihin oli ilmestynyt halkeamia, hän sanoi.
– Minä olisin voinut olla siellä, hän lisäsi.
Marseillen tapaus on sytyttänyt poliittisen kiistan Marseillen köyhimpien asukkaiden asumisolojen laadusta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti