Lounais-Häme

Matelijat, papukaijat ja lampaat vierailulle – Forssan luontomuseossa vietetään lauantaina Eläinpäivää

Lauantaina Forssan museossa on nähtävillä muun muassa matelijoita. Viime vuoden tapahtumassa kuningaspythoniin tutustui muun muassa nelivuotias Elsa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan luontomuseolla vietetään jälleen Eläinpäivää lauantaina 2.3. kello 10–14.

Eläinpäivä on Forssan luontomuseolla vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka keskittyy eläinten hyvinvointiin. Tarkoituksena on jakaa tietoa lemmikkien ja eläinten oikeasta hoidosta, jakaa kokemuksia lemmikkien omistamisesta sekä esitellä myös alueella olevaa eläimiin liittyvää toimintaa.

Monipuolisessa koko perheen tapahtumassa voi tutustua eläimiin ja niiden hyvinvointiin. Museolla voi päivän aikana askarrella, tehdä ostoksia ja kierrellä ihmettelemässä päivän tähtiä: erilaisia karvaisia, höyhenikkäitä ja suomuisia vieraita!

Esittelyssä on mm. lampaita, papukaijoja, matelijoita sekä erilaisissa tehtävissä toimivia koiria. Tietoa voi näiden lisäksi saada myös hevosharrastuksesta, Green Care -toiminnasta, eläinavusteisesta toiminnasta sekä eläinten oikeuksista.

Tämän lisäksi myynnissä on villatuotteita raakavilloista lankoihin, neuleisiin sekä taljoihin. Myytävänä on myös kangaskasseja, paikallisesti värjättyjä t-paitoja sekä tauluja. Keskustelua herätellään niin eläinten hoidosta kuin eettisen eläintuotannon periaatteista, luomutilan vuodenkierrosta ja entisajan eläintenhoitoperinteistä. Tarjolla on myös opastusta kesälampaista tai -kanoista haaveileville tai eläintenhoitoon liittyvää koulutusta suunnitteleville.

Lisäksi kirjastolla on satutunti kello 11–12 ja kirjaston kahvila on tapahtuman aikana auki. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic