Lounais-Häme

Matintalo ja Hakola juhlivat sprinttivoittoja Suomen cupissa - Hakolasta tuli Ounasvaaran tuplavoittaja

Helsinki/Rovaniemi
11.11.2018, 13:22

Urheilu-uutiset

Johanna Matintalo ja Ristomatti Hakola ovat voittaneet sprinttihiihdon loppukilpailut maastohiihdon Suomen cupissa Rovaniemellä. Kisat hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla.
Hakola nousi Ounasvaaralla tuplavoittajaksi. Sprintin ohella hän voitti eilisen 13,2 kilometrin kisan.
– Normaalimatka tuntuu paremmalta. Sprintissä jalka ei vielä liiku niin hyvin kuin pitäisi, Hakola sanoi Ylen tv-haastattelussa.
Sprinttifinaalissa Hakola karkasi muilta hyvissä ajoin ennen maalia. Kakkoseksi hiihtänyt Anssi Pentsinen hävisi Hakolalle pari sekuntia. Kolmas oli Joni Mäki.
Vuokatin Suomen cupissa lokakuussa vapaan hiihtotavan sprintin voittanut Lauri Vuorinen kaatui Rovaniemen finaalissa ja menetti mahdollisuutensa.
Pärmäkoski jätti leikin kesken

Matintalo oli naisten finaalissa lähes viisi sekuntia nopeampi kuin toiseksi hiihtänyt Lempäälän Kisan Leena Nurmi.
– Tuntui paremmalta kuin eilen, mutta ei tuntunut niin hyvältä kuin mitä kello näytti, Matintalo kertoi Ylen tv-haastattelussa.
Pöytyän Urheilijoita edustava Matintalo oli Ounasvaaralla nopein myös aika-ajossa. Aika-ajon kakkonen Krista Pärmäkoski hiihti pudotushiihdoissa vain yhden erän ja löysäsi siinä vauhtiaan sen verran, ettei päässyt jatkoon.
Pärmäkoski voitti eilen 10 kilometrin kisan ja arvuutteli jo silloin osallistumistaan sprinttiin kovan harjoituskauden lomassa.
Ounasvaaran sprinttifinaalin kolmas oli Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen.
Maastohiihdon maailmancup alkaa vajaan kahden viikon kuluttua Kuusamosta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic