Lounais-Häme Forssan seutu

Matkahuollon uudet matkakortit käyttöön Forssan seudulla ensimmäisten joukossa – Aluelippu korvaa vanhan seutulipun

Matkahuollon uudet kortit otetaan Forssan seudulla käyttöön ensimmäisten joukossa. Loppuvuoden aikana järjestelmä laajenee koko maahan. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Matkahuollon uudet kortit otetaan Forssan seudulla käyttöön ensimmäisten joukossa. Loppuvuoden aikana järjestelmä laajenee koko maahan. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Matkahuolto ottaa käyttöön uudet tunnistepohjaiset matkakortit. Ensimmäisenä kortit otetaan käyttöön heinäkuun alussa Kokkolassa ja seuraavaksi, elokuun alussa Forssan seudulla. Forssassa, Humppilassa, Jokioisilla, Tammelassa ja Ypäjällä vanhat seutuliput korvataan uudella Forssan aluelipulla muutoksen yhteydessä.

Matkahuolto pilotoi tunnistepohjaista lippu- ja maksujärjestelmää viime syksynä. Kuluvan vuoden aikana järjestelmä leviää valtakunnalliseksi.

Tunnistepohjaisuus tarkoittaa tarvittavien tietojen, kuten matkustusoikeuden säilyttämistä taustajärjestelmässä ja matkustusoikeus todennetaan matkustajan tunnisteella, tässä tapauksessa matkakortilla. Muutoksen ansiosta tulevaisuudessa on mahdollista esimerkiksi ladata matkustusoikeus verkossa ilman käyntiä myyntipisteessä.

– Olemme kehittäneet uutta järjestelmää matkustajat huomioiden ja uskomme, että se tulee sujuvoittamaan joukkoliikenteellä matkustamista entisestään. Lisäksi tunnistepohjaista lippu- ja maksujärjestelmää edellytetään myös liikenteen palveluiden laissa, kertoo Matkahuollon Matkustaja- ja Liikennöitsijäpalveluiden johtaja Leila Lehtinen tiedotteessa.

Muitakin uusia palveluja kehitteillä

Toimivaltaiset viranomaiset edellyttävät tunnistepohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän käyttöä liikenteen palveluista annetun lain mukaisesti esimerkiksi ostoliikenteessä. Taustalla on muun muassa tavoite varmistaa eri toimijoiden lippujärjestelmien yhteentoimivuus.

Samaan aikaan uuden tunnistepohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän kanssa Matkahuolto on kehittänyt monia muita uusia palveluita. Keväällä avattu Matkahuolto Reittihaku ja Liput -sovellus opastaa käyttäjän ovelta ovelle kartan avulla. Sovelluksesta saa myös erilaiset liput.

Ensimmäisessä vaiheessa sovelluksessa on mukana Matkahuollon liikenne ja Hämeenlinnan paikallisliikenne. Lisää liikennettä sovellukseen on tulossa vielä tämän kesän aikana.

Heinäkuun alussa avataan myös uusi selainpohjainen Matkahuolto bussit kartalla -palvelu. Palvelun avulla Kokkolan kaupunkiliikenteen matkustaja voi seurata reaaliaikaisesti vaikka puhelimeltaan milloin bussi on saapumassa omalle pysäkille. Bussit kartalla -palvelua laajennetaan kysynnän mukaan ympäri maata.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic