Lounais-Häme

Matkalaukkuelämä vaihtui kioskiyrittäjyyteen Tammelassa

-Elämä ja työ talousjohtajana Boreal Kasvinjalostus oy:ssä on nyt jäänyt taakse. Matkalaukun pakkaaminen ja työmatkat eivät enää innostaneet, kertoo tammelalainen Satu Pura.

Ajatus uravaihdoksesta oli kypsynyt hiljalleen parin vuoden aikana, sillä uuden kokeileminen kiehtoi. Erityisesti häntä kiinnosti yrittäjyys. Kun mahdollisuus kioskikauppiaaksi ryhtymiseen tarjoutui eteen ja vielä kotikunnassa, Pura päätti tarttua mahdollisuuteen.

-Liiketalous on tuttua, joten eiköhän tässä matkan varrella kauppiaan ammattikin opita, vaikka siitä ei kokemusta olekaan. Kioskin vahvasta brändistä ja konseptista on siinä tietysti apua, hän toteaa.

Ihan vierasta kioskikauppa ja -palvelu eivät hänelle kuitenkaan ole. Kokemusta on parin vuosikymmenen takaa.

-Olin opiskeluaikana silloin tällöin töissä sekä Viksbergin että Kartanonkadun ärrillä Forssassa. Viihdyin silloinkin hyvin.

Pura on luotsannut kioskia maaliskuun ajan, ja varsinaisia avajaisia vietettiin eilen.

-Tässä ajassa olen jo huomannut, että kioskilla on paljon vakituisia asiakkaita, hän iloitsee.

 

R-kioskeista on vuosien varrella kehittynyt varsin laajoja palvelukeskuksia: kioskikaupan lisäksi Tammelassa on tarjolla esimerkiksi pelit, Matkahuollon palvelut, kalastuslupia, lippupalveluita, kahvi- ja pikaruoka-asema sekä käteisen nostomahdollisuus ostosten yhteydessä.

-Brändi ja itse konsepti ovat määriteltyjä, mutta palvelutarjonnassa paikallinen kauppias voi tehdä omia linjauksiaan. Meillä on esimerkiksi laskunmaksupalvelu eli asiakas voi hoitaa laskunsa meidän kassajärjestelmämme kautta.

Pura sanoo kuulostelevansa koko ajan asiakkaiden tarpeita. Hän haluaisi tietää mitä lähialueella asuvat ja työskentelevät kaipaisivat. Hän haluaa vastata myös kunnan elämää vilkastuttavien kesäasukkaiden tarpeisiin. Kesäasukkaat alkavat näkyä katukuvassa viimeistään vapusta lähtien.

-Nyt kioskissa käy asiakkaita päivästä riippuen alle tai yli 500. Kesällä uskon asiakasmäärän olevan toista.

 

Keskeinen paikka ja 14 tunnin aukiolo jokaisena vuoden päivänä on hyvä perusta palveluiden kehittämiselle.

-Käyn parhaillaan neuvotteluja siitä, että saisimme tähän kesäksi kunnan matkailuneuvonnan kakkospisteen. Kunnanvirastolla aukioloajat ovat kuitenkin rajalliset. Tästä matkailijat kuulemma käyvät jo muutenkin neuvoja kysymässä.

Hän neuvottelee parhaillaan myös kahvitteluun soveltuvan kesäterassin mahdollisuudesta kioskin yhteyteen.

Puran lisäksi kioskissa työskentelee kaksi vakituista työntekijää, jotka ovat olleet mukana jo edellisen omistajan aikana. Heidän lisäkseen Pura pestaa yhden tarvittaessa töihin kutsuttavan.

-Pitkät aukiolojen toteuttaminen vaatii myös työntekijöitä, hän lisää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic