Lounais-Häme

Matkulaisnuorille omat tilat kylätalon yhteyteen

Matkulaisten huikeasta aktiivisuudesta saadaan jälleen yksi lisänäyttö, kun kyläaktiivit rakentavat lähes talkoilla kylätalon yhteyteen nuorisotilan ja saunaosaston. Aloitteen isäksi tunnustautuu Timo Aaltonen.

-Matkussa ei ole nuorisolle mitään paikkaa missä oleskella. Nyt ne ovat tuolla bussipysäkillä pakkasessa. Siitä se ajatus lähti, Aaltonen kertoo.

Matkun kyläyhdistys päätti tehdä noin 80 neliömetrin nuorisotilan ja samalla noin 20 neliömetrin saunaosaston laajennuksena nykyisen kylätalon kylkeen. Pohjavalut ja ilmastointityöt tehtiin syksyllä ennen pakkasia. Joulun jälkeen alkoi aktiivinen talkootyö ja noin kymmenhenkinen ydinryhmä on käynyt joka lauantai talkoohommissa, innokkaimmat viikollakin. Saunomaan on tarkoitus päästä kiirastorstaina, mutta vuosi on vielä auki.

Mukaan talkoohommiin on saatu nuoriakin. Tosin lauantaina heistä oli paikalla vain Ilmari Ketola, kun osa oli sairaana ja osa kiinni Forssan ammatti-instituutin avoimien ovien tapahtumassa.

-Hieno juttu, että saadaan nuorille joku muukin paikka kuin bussipysäkki. Varmasti täällä tulee käytyä, Ketola kiitteli laatoitushommien lomassa.

Kun hanketta lähdettiin työstämään ja sille haettiin rahoitusta, kuultiin myös nuorten kantoja. Kyselyn seurauksena nuorisotiloihin on tulossa muun muassa biljardipöytä, ilmakiekkorata, pöytäjalkapallopeli, play station ja erilaisia lautapelejä.

LounaPlussan harrastehankkeen kautta biljardipöydän hankintaan saatiin 5000 euron avustus, mistä omarahoituksen osuus on 1250 euroa.

Nykyisen kylätalon remontti valmistui vuonna 2014. Rakennus on ahkerassa käytössä ja sitä on mahdollista vuokrata erilaisiin tapahtumiin. Viikottain kylätalolla järjestetään muun muassa lastenkutsuja, naistenkerhoja ja nuorteniltoja. Ruokailumahdollisuus kylätalolla on kahdesti viikossa.

Saunaosaston valmistumisen myötä kyläyhdistys suunnittelee saunomispalvelujen tarjoamista vanhuksille. Nyt matkulaisvanhuksia kuljetetaan saunomaan Forssan keskustaan, mutta Aaltosen mukaan Matkusta löytyy henkilökuntaa, joilta saunottaminen onnistuu.

Saunaa vuokrataan myös viihdekäyttöön ja nuorisotilaa on tarkoitus vuokrata myös hoiva-alan yrittäjille hyvinvointihoitojen tarjoamiseen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti