Lounais-Häme Forssa

Matkun entinen koulu vasaran alle – myynnille haetaan vauhtia valtakunnallisesta nettihuutokaupasta

Pohjahinnaksi isketään noin 20 000 euroa.
Matkun koulu poistui opetuskäytöstä keväällä 2014. Kuva: Tapio Tuomela
Matkun koulu poistui opetuskäytöstä keväällä 2014. Kuva: Tapio Tuomela

Matkun entinen koulurakennus ei ole tehnyt kauppaansa. Nyt Forssa hakee vauhtia kiinteistön myynnille antamalla sen valtakunnallisen kiinteistövälittäjän nettihuutokauppaan.

Rakennuksen vuotuiset ylläpitomenot ovat noin 20 000 euron luokkaa. Huutokaupan pohjahinnaksi muodostuu sama, kun yhteen lasketaan maapohjan arvo ja lohkomiskustannukset.

Kreiviläntien varrella sijaitseva rakennus on kokonaan poistettu kaupungin kirjanpidossa eikä sillä ole tasearvoa.

Matkun koulu poistui opetuskäytöstä keväällä 2014, kun Koijärven uusi koulu- ja päiväkotirakennus otettiin käyttöön. Rakennus on ollut avoimessa myynnissä siitä lähtien eikä siitä ei ole jätetty yhtään tarjousta.

Kaupunki myi sen sijaan Matkun koulun opettaja-asuntolana käytetyn asuinrakennuksen jo vuonna 2005. Tuolloin koulun ja asuntolan kiinteistöt määräaloineen erotettiin omikseen. Asuinrakennus kuuluu edelleen koulurakennuksen vesi- viemäri ja sähköverkkoon.

Kaupan yhteydessä kaupunki sitoutui toimittamaan rakennuksen veden, lämmön ja sähkön koulurakennuksen liittymien kautta niin kauan kuin se koulukiinteistön omistaa.

Kaupunki pyrkii siihen, että kaupan toteutuessa koulurakennuksen uusi omistaja sopii entisen asuntolarakennuksen nykyisen omistajan kanssa veden, sähkön ja lämmön toimituksesta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic