Lounais-Häme

Matkusta viimeistä silausta Eduskuntataloon

Verhoiluliike Wiik oy:n referenssilista herättää kunnioitusta. Silmiin osuvat muun muassa sellaiset nimet kuin Aalto-yliopisto, Hovioikeus, Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolna, Kesäranta ja Helsingin seurakuntayhtymä. Huomiotta ei voi jättää myöskään oman alueemme lukuisia kohteita.

Uusimpiin nimiin referenssilistalle kuuluvat tasavallan presidentin kanslia, Hanasaaren kulttuurikeskus ja Dipoli. Ajankohtaisimpana luetteloa täydentää Eduskuntatalon peruskorjaus. Se merkitsi Verhoiluliike Wiikin puitteissakin poikkeuksellisen suurta haastetta.

-Olemme tehneet isoja projekteja ennenkin, mutta emme ihan näin isoja. Yleensä olemme verhoilleet ja pintakäsitelleet kalusteita, mutta Eduskuntatalossa verhoilimme seiniä ja kattoja toteaa yrityksen perustanut verhoilijamestari Yrjö Wiik.

Yrityksen osuus Eduskuntatalon peruskorjauksessa käsitti istuntosalin, lehtereiden ja lehterikaiteiden seinien sekä kattojen kangasverhoilun, samoin kuin lukusalin seinien pohjatyöt kangasverhoiluineen.

Omaa haastettaan työlle antoivat verhoiltavien seinien korkeudet, jotka yltivät enimmillään runsaaseen kuuteen metriin lattiatasosta. Verhoiltavia neliöitä kertyi reilut 2000.

Projekti tiesi aikaisia lähtöjä, kun työmaalla piti olla ennen seitsemää aamulla. Varsinkin alkuaikoina päivät venyivät pitkiksi, koska haluttiin varmistaa työn valmistuminen sovitussa aikataulussa.

Wiikin osuus Eduskuntatalon remontissa valmistui sovitussa aikataulussa. Kansanedustajat pääsivät aloittamaan työnsä uusiutuneessa talossa 4. syyskuuta.

Yrjö Wiik, hänen yhtiökumppaninsa ja puolisonsa Ritva ja yhtiön seuraavaa yrittäjäpolvea edustava Markus Wiik määrittelevät työn onnistumisen perusteeksi niin verstaalla kuin työmaallakin työskennelleen 11 hengen työporukan saumattoman yhteistyön.

Eduskuntatalon työmaan kanssa samaan aikaan yritys suoritti myös Hanasaaren kulttuurikeskuksen auditorion kunnostuksen ja verhoilutyön, sekä Huopalahden kirkon kalusteiden kunnostuksen.

-Näiden kaikkien kunnostaminen sovitussa aikataulussa vaati paljon kaikilta töihin osallistujilta, joten kiitos kuuluu kaikille niin verstaalla kun eri työmaillakin osallistuneille, Wiikit toteavat.

Tekemistä Verhoiluliike Wiikillä on riittänyt eduskuntatalon urakan valmistumisen jälkeenkin täystyöllisyyteen asti. Pikaisella kierroksella selviää, että työn alla on yksityisasiakkaiden töistä syntyneen ruuhkan purkua, sekä Forssan kaupungintalolle ja Jätkäsaaren kappeliin valmistuvaa verhoilu- ja lakkaustyötä.

Ritva Wiik esittelee verhoilijamestari Mirkka Kortejärven yksityisasiakkaalle perinteisillä menetelmillä verhoilemaa 1930- luvun nahkasohvaa, jossa alan ammattitaito pääsee oikeuksiinsa.

-Niin tärkeitä kuin pitkäaikaiset isot asiakassuhteet ja arkkitehdit ovat työmme jatkuvuuden kannalta, korostamme myös lukuisten yksityisasiakkaiden ja heidän töidensä merkitystä kokonaistoiminnallemme, Ritva Wiik huomauttaa.

Yrjö Wiikin vuonna 1973 Sipoossa noin 20 neliömetrin tiloihin perustama yritys muutti nykyiselle tontilleen Forssan Matkuun vuonna 1985. Alussa työtilana palveli omakotitalon alakerta, mutta sen käytyä ahtaaksi 1990-luvun alussa, pihalle nousi verstasrakennus.

Vuonna 2014 yritys laajensi toimintaansa rakentamalla uutta hallia pintakäsittelytilojen parantamiseksi.

-Uudet pintakäsittelytilat monipuolistavat toimenkuvaa suurempiinkin maalauspalveluihin ja mahdollistavat alihankintatöiden tekemisen.

-Lisäksi moottoripyörät ja erilaiset erikoismaalaukset sisältyvät toimenkuvaamme.

Markus Wiik toteaa, että rakennushankkeet ovat muotoutuneet kokonaisvaltaisiksi kunnostusurakoiksi, jotka pitävät sisällään rakennemuutokset, verhoilut ja erilaiset maalaus- ja lakkaustyöt.

Verhoiluliike Wiikissä on tiedostettu myös vastuu kädentaitojen siirtämisestä sukupolvelta toiselle. Yrityksestä on valmistunut niin useita kisällejä kuin mestareitakin, ja se on palvellut suosittuna harjoituspaikkana muillekin alaa opiskeleville nuorille.

-Jopa Itävallasta saakka on käynyt harjoittelijoita perehtymässä verhoiluoppiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic