Lounais-Häme Somero

Matti Nykäsestä tulossa äänikirja – Mäkikotkan ja toimittaja Kai Merilän ystävyys alkoi Someron motellin katolla

Vuosi sitten kuolleen mäkihyppääjän seikkaluista kertoo luottotoimittaja Kai Merilä.
Toimittaja Kai Merilällä ja mäkihyppääjä Matti Nykäsellä oli suunnitteilla oma talk show. Muun muassa tämä selviää keväällä julkaistavasta äänikirjasta. Kuva: Kai Merilä.

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kuolemasta tulee 4. helmikuuta kuluneeksi tasan vuosi. Nykänen menehtyi sairauskohtaukseen kotonaan Joutsenossa.

Nykyisin Hymyn reportterina työskentelevä Kai Merilä toimi aikoinaan 17 vuoden ajan Matti Nykäsen luottotoimittajana Seiska-lehdessä kirjoittaen yli 300 lehtijuttua. Nykänen ja Merilä ystävystyivät Somerolla motellin katolla siideriä juoden jo vuonna 1992.

Lähdettyään Seiskasta Merilä kirjoitti seikkailuistaan Nykäsen kanssa työelämäkerrallisen muistelmateoksen Luottotoimittaja. Kirjan julkaisutilaisuus syyskuussa 2016 synnytti kohun, kun Nykänen esiintyi radiohaastattelussa juovuksissa.

Alkukeväällä kirjasta julkaistaan nykyhetkeen päivitetty äänikirjaversio.

– Ruotsin suurin äänikirjojen julkaisija Lind & Co otti marraskuussa yhteyttä. Suostuin äänikirjaversion julkaisuun sillä ehdolla, että sain päivittää sen nykyhetkeen. Naputin siihen yli 50 kirjasivua lisää tekstiä. Äänikirja julkaistaan alkukeväällä, ja sen uusi nimi on Luottotoimittaja – Koko tarina. Siihen tulee myös uusi kansikuva, Merilä kertoo.

Kirjassa kerrotaan muun muassa Nykäsen ja Merilän viimeisestä tapaamisesta kolme päivää ennen Nykäsen kuolemaa.

Merilän mukaan luvassa on myös yllättäviä paljastuksia.

– Mulle ja Matille oli suunniteltu kaupalliselle tv-kanavalle oma talk show, sellainen Possen ja Yökylässä -ohjelmien yhdistelmä. Mattikin oli asiasta kovin innoissaan. Palaveri proggiksesta oli tarkoitus pitää 8. helmikuuta 2019. Kuvaukset oli tarkoitus aloittaa samana keväänä. Kohtalo päätti toisin.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic