Lounais-Häme

Me olemme Forssan Lehden toimitus

Uutispäällikkö

Outi Lindqvist, Forssan Lehdessä vuodesta 1987

Outi aloitti Forssan Lehden 70-vuotisjuhlavuonna uutistoimituksessa, mutta alkoi jo pian tehdä toimitussihteerin tuurauksia. Mahtuipa mukaan pari kesää myös urheilutoimituksen puolella. Vakituisena toimitussihteerinä Outi aloitti vuonna 1990. Välillä Outin vastuualueeseen kuului myös Seutu-Sanomat. Syksystä 2017 saakka Outi on toiminut Forssan Lehden päivittäisen uutistuotannon päällikkönä.

 

Toimitussihteerit

Toimitussihteerit hallitsevat kokonaisuutta yhdessä uutispäällikön kanssa. Mikä juttu menee millekin sivulle, mikä juttu Lännen Medialta valitaan päivän lehteen? Toimitussihteeri suunnittelee, miten valmiit jutut taitetaan lehteen, sekä tekee itse pienimuotoista taittamista. Toimitussihteeri myös lähettää lehden illalla painettavaksi. Sihteerien työt painottuvat iltaan, paitsi kun kohdalle osuu kiertävä kirjoitusvuoro, jolloin sihteeri avustaa uutistoimitusta.

 

Jaakko Kyrö, Forssan Lehdessä vuodesta 2006

Jaakko aloitti Forssan Lehdessä toimittajana, mutta siirtyi hyvin nopeasti toimitussihteerin pestiin. Välillä Jaakko työskenteli Seutu-Sanomien parissa.

 

Saija Pennanen, Forssan Lehdessä vuodesta 2011

Saija aloitti Forssan Lehden uutistoimituksessa, kunnes syksyllä 2017 siirtyi määräaikaisen toimitussihteerin pestiin. Saija on myös Forssan Lehden verkkotoimittaja.

 

Aki Vaani, Forssan Lehdessä vuodesta 2006

Aki on ehtinyt kymmenen vuoden aikana Forssan Lehdessä hoitaa useampaakin roolia, sillä hän aloitti uutistoimituksessa, mutta työskenteli yhden kesän myös urheilupuolella. Nykyisessä toimessaan Aki on työskennellyt vuodesta 2011.

 

Uutistoimittajat

Uutistoimituksessa monella toimittajalla on oma vastuualueensa: kuka hoitaa mielipiteitä, kuka auttaa välillä urheilutoimitusta ja kuka Seutu-Sanomia. Osastotoimittajia ei Forssan Lehdessä ole, vaan kaikki tekevät juttuja kulttuurijutuista talousuutisiin, tietysti omiin vahvuuksiin painottuen.

 

Ulla Jäske, Forssan Lehdessä vuodesta 2014

Ullalla on kokemusta toimittajan työstä yli 20 vuoden ajalta eri maakuntalehdistä ympäri Suomen. Forssan Lehden uutistoimitukseen Ulla saapui kolme vuotta sitten.

 

Sami Koljonen, Forssan Lehdessä vuodesta 2016

Fyysisesti Samin työpiste on maanantaista perjantaihin Forssan Lehden toimitus, mutta alkuviikon hän työskentelee aina Seutu-Sanomien parissa. Loppuviikko kuluu Forssan Lehden uutistoimituksessa.

 

Ami Laaksonen, Forssan Lehdessä vuodet 2000–2003 sekä vuodesta 2009-

Mistä tietää, että kesä on tulossa? Siitä, että Ami siirtyy urheilutoimitukseen. Syksystä kevääseen Ami työskentelee Forssan Lehden uutistoimittajana, kesät urheilutoimituksessa.

 

Marianna Langenoja, Forssan Lehdessä vuodesta 2016

Marianna tuli alun perin Forssan Lehteen kesätoimittajaksi, mutta kesä 2016 jatkunee edelleen, sillä nyt Mariannasta on tullut jo talon uutistoimituksen ”vakiokalustoa”.

 

Jaakko Leinonen, Forssan Lehdessä vuodesta 1984

Jaakon tontti on ollut vakaa jo yli 30 vuotta: Forssan Lehden uutistoimittaja, joka tuntee levikkialueen talouselämän ja Forssan politiikan kuin omat taskunsa. Jaakko on myös varauutispäällikkö.

 

Petri Ojanen, Forssan Lehdessä vuodesta 1988

Petri tekee kolmena päivänä viikossa uutisia ja kahtena pääkirjoituksia. Petri myös kokoaa lehden mielipidesivut.

 

Johanna Puukka, Forssan Lehdessä vuodesta 1990

Johanna aloitti Forssan Lehden Lännen Median toimittajana vuonna 2016 ja toimii pestissään vuoden 2017 loppuun asti. Forssan Lehden puolella Johannan erikoisalueena on kulttuuri.

 

Urheilutoimittajat

Paikallisten urheilujuttujen tekemisen lisäksi Forssan Lehden urheilutoimitus taittaa urheilusivut sekä valikoi STT:n urheilu-uutisten joukosta lehteen päätyvät jutut. Urheilu myös kokoaa tulospörssin.

 

Pasi Rakkolainen, Forssan Lehdessä vuodesta 1976

Pasi on tuttu näky forssalaisista urheilukatsomoista jo yli 40 vuoden ajalta, sillä hän on koko uransa ajan työskennellyt Forssan Lehden urheilutoimituksessa.

 

Kai Sandberg, Forssan Lehdessä vuodesta 1996

Kai aloitti Forssan Lehdessä uutistoimituksessa reilu parikymmentä vuotta sitten. Urheilupuolelle hän siirtyi vuosituhannen vaihteen jälkeen.

 

Kuvaajat

 

Lassi Puhtimäki, Forssan Lehdessä vuodesta 2012

Lassi päätti 17-vuotiaana, että hänestä tulee joskus Forssan Lehden kuvaaja, ja on nyt unelmatyössään. Suomen Kameraseurojen Liitto ry on kahdesti palkinnut Lassin Vuoden nuorena kuvaajana. Valokuvaamisen lisäksi Lassi taitaa myös videoiden teon.

 

Tapio Tuomela, Forssan Lehdessä vuodesta 1981

Lounais-Hämeessä ei liene montaa paikkaa, jota Tapio ei olisi pitkän uransa aikana kuvannut. Koska kuvaajat myös ajavat autoa juttukeikoilla, on Tapiolle kertynyt 36 vuoden aikana työasioissa autojen mittariin satojatuhansia kilometrejä. Tapio on kertaalleen myös voittanut Vuoden luontokuva -palkinnon.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti