Lounais-Häme

Mea Kuukka kerää kamppailumitaleita

Forssalaista Kan-Zen-Ryu -seuraa edustava urjalalainen Mea Kuukka saavutti seudun ensimmäisen SM-mitalin thainyrkkeilyssä oteltuaan hopealle nuorten SM-kisoissa Helsingissä.

17-vuotias Kuukka kilpaili alle 51-kiloisten sarjassa. Ensimmäisen ottelun voitto vei hänet loppuotteluun, jossa tappio tuotti SM-hopean.

Thainyrkkeily on Kuukan kakkoslaji, jota hän on harrastanut vuoden verran. Päälajissaan potkunyrkkeilyssä urjalalainen saavutti viime vuonna nuorten SM-pronssin alle 52 kilon sarjassa.

Kuukka aloitti potkunyrkkeilyn neljä vuotta sitten isoveljen kannustamana. Nyt hänellä on thainyrkkeilyssä sparraajana 29-vuotias toinen isoveli.

– Olen häntä parempi, Mea ilmoittaa topakasti.

Sekä thai- että potkunyrkkeilyssä annetaan iskuja käsillä ja jaloilla. Thainyrkkeilyssä käytetään lisäksi polvia ja kyynärpäitä ja siinä ajaudutaan myös painin kaltaisiin sidointoihin ja lähitaisteluun.

Kuukan mielestä kahden lajin harrastaminen hyödyntää molempia lajeja. Hän suunnittelee sitä paitsi laajentavansa vielä lajivalikoimaansa.

– Vapaaottelu houkuttelee. Kiinnostaisi kokeilla sitä jossain vaiheessa.

Kuukka käy kaksi kertaa viikossa treenaamassa Forssassa Feeniksin nyrkkeilysalissa. Yhdeksän vuotta sitten potkunyrkkeilyn aloittaneen Kan-Zen-Ryun harjoituksissa käy toistakymmentä ottelijaa.

Lajiharjoittelun lisäksi Kuukka käy säännöllisesti juoksulenkeillä ja kuntosalilla. Harjoittelemista edistää viime syksynä alkanut opiskelu Forssan yhteislyseon urheiluakatemiassa.

Ensi kaudella Mea Kuukka saa uusia haasteita siirtyessään nuorten sarjasta aikuisten kehiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic