Lounais-Häme

Mehiläinen kiinnostaa Someroa - neuvottelut palvelutalon myynnistä jatkuvat

Someron kaupunki jatkaa ensisijaisesti Mehiläinen Hoivapalvelut oy:n kanssa tarkennettuja sopimusehdotukseen tähtääviä neuvotteluja palvelutalo Tervaskannon myymisestä.

Mehiläisen tarjoama kokonaisratkaisu on kaupungin neuvotteluryhmän mukaan saaduista tarjouksista paras. Perusteena ovat muun muassa nykyisestä Tervaskannosta tarjottu ostohinta ja arvio hoidon järjestämiskustannuksista nykyisen Tervaskannon korvaavassa yksikössä sekä nykyisen Tervaskannon palvelutalon jatkokäyttösuunnitelmat.

 

Vaihtoehtona on edelleen selvittää Tervaskannon rakennuksen remontointia ja palvelujen tarjoamista omana työnä.

Rinnakkain jatkoneuvottelujen kanssa neuvotteluryhmä päätti helmikuussa tiedustella Lamminniemen Hyvinvointikeskus oy:ltä vastaavaa tarjousta nykyisen Tervaskannon korvaavista palveluista. Selvyys asiaan saadaan kevään aikana.

 

Kaavailtuun uudisrakennukseen on lähtökohtaisesti tulossa 45 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 15 tehostettuun palveluasumiseen muutettavissa olevaa palveluasumisen paikkaa.

-Jos Tervaskanto päätetään loppujen lopuksi myydä, se tapahtuu todennäköisesti kesäkuun valtuustossa, mikä tarkoittaa teoriassa sitä, että uusi yksikkö on otettavissa aikaisintaan käyttöön syksyllä 2019, sanoo Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen.

Tervaskannon nykyinen henkilöstö voi siirtyä uudelle työnantajalle ns. vanhoina työntekijöinä, joilla palkkaedut eivät kärsi.

Jos kauppa toteutuu, itse Tervaskannon rakennuksen tulevaisuus jää uuden omistajan päätäntävaltaan. Mehiläinen on osoittanut mielenkiintoa tutkia rakennuksen jatkokäyttömahdollisuuksia.

 

Kaupunginvaltuusto teki Somerolla marraskuussa periaatepäätöksen siitä, että tehostetun palveluasumisen kehittämisen esisijaisena tavoitteena on palvelutalo Tervaskannon myyminen ulkopuoliselle hoivapalvelun tuottajalle.

Myynnin tarkoituksena on, että Tervaskannon uusi omistaja joko peruskorjaa sen kokonaisuudessaan tai rakentaa terveyskeskuksen välittömään läheisyyteen uuden nykyaikaisen hoivapalvelurakennuksen, joka turvaa riittävän palveluasumistarjonnan ja Tervaskannossa olleiden työpaikkojen säilymistä Someron alueella.

Valtuusto tekee päätöksen myöhemmin kaupunginhallituksen erillisen jatkovalmistelun ja tarkennetun kokonaisvaikutusarvioinnin sisältävän ehdotuksen pohjalta. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/40997-someron-paattajat-tiukan-paikan-edessa-remontoidaanko-palvelutaloa-miljoonalla-vai

Uusimmat

Fingerpori

comic