Lounais-Häme Jokioinen

Katso video: "Meidän rahoilla voi päästä kouluun" – Paana tunnusti punaista väriä Nenäpäivänä

Paanan koulun oppilaat tempaisivat ja keräsivät rahaa Nenäpäivänä.
Jokioisten Paanan koululla ei ollut pulaa punaisesta. Nenäpäivän tempaus tuotti mukavan summan maailman lapsille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisten Paanan koululla ei ollut pulaa punaisesta. Nenäpäivän tempaus tuotti mukavan summan maailman lapsille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Joulupukki, kymmeniä punaisia huppareita, tonttulakkeja, pelleperuukki, kasvomaalauksia, glitteriä ja kynsilakkaa… Marraskuinen perusperjantai muuttui koulussa ihan kunnon karnevaalipäiväksi.

Jokioisten Paanan koulu tunnusti yltiöpäisen energistä punaista, kun tukioppilaat organisoivat tempauksen Nenäpäivän kunniaksi.

Punaisen värin ylivallalle oli hyvä selitys, sillä kattavimmin väriä käyttänyt luokka sai erityispalkinnon. Parhaiten panosti 6 A eli luokalle on luvassa pari tuntia omaa aikaa nuorisotilassa kesken koulupäivän.

– Tämä teemapäivä on niin hyvä idea, että tällaisen voisi järjestää vaikka joka vuosi. Koulussa on aina kivaa, kun on jotain tavallisesta poikkeavaa, totesivat Verona Heino ja Anna Tossavainen.

Verona Heino (edessä) ja Anna Tossavainen saivat glitteriä poskipäille. Taiteilijana Anni Helin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Verona Heino (edessä) ja Anna Tossavainen saivat glitteriä poskipäille. Taiteilijana Anni Helin. Kuva: Lassi Puhtimäki

 

Kahden pitkän välitunnin aikana kerättiin varoja sekä kahviossa että valinnaisen musiikin samba-bändin esityksin. Bändin hattuun ja nenäpäivämuffineja ja muita herkkuja myyneen kahvion kassaan kertyi yhteensä 280 euroa ja 30 senttiä. Summan oppilaat lahjoittavat keräykseen.

– Niillä rahoilla voi joku lapsi päästä kouluun. Joka maassa ei ole ilmaista koulua niin kuin meillä tai vanhemmat eivät ehkä pidä tärkeänä lasten koulua, mietiskeli Mikko Yli-Kahrakuusi.

Ajatuksen Nenäpäivän vietosta heittivät tukioppilaita ohjaavat koulun aikuiset, mutta 10 tukioppilaan ryhmässä idea otti heti tulta. Puuhaa ideoitiin paljon. Nuoret saattoivat esimerkiksi ikuistaa itsensä teemanmukaisiin valokuvakehyksiin lakkauttaa kyntensä ja saada hilemeikin. Kuvat jaettiin tietenkin oikealla hashtagilla eli aihetunnisteella sosiaaliseen mediaan.

– Tukioppilaiden lisäksi mukana järjestelyissä on myös muita oppilaita. Esimerkiksi valinnaisen kotitalouden oppilaat leipoivat makeita herkkuja kahvioon. Tämä on kaiken muun hyvän lisäksi tukenut yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, iloitsevat Niina Stenberg ja Sari Huiko.

 

Tänä vuonna Nenäpäivänä kerätyin varoin tuetaan lasten koulutusta, terveyttä, turvaa sekä ravinnonsaantia yhteensä 17 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Suomalaisten lahjoitusten turvin on onnistuttu parantamaan jo miljoonien lasten elämää. Esimerkiksi yli miljoonan lapsen koulunkäyntiä on tuettu ja yli kahden miljoonan ihmisen terveyttä on edistetty.

Nenäpäivässä ovat mukana UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura. FL

Paanan koulun valinnaista musiikkia opiskelevat kokosivat sambabändin Nenäpäivän kunniaksi.

 

Lue myös miten Tornihaukat ja Tornitulet tempaisivat Nenäpäivän kunniaksi: 

Peloton nenäkarhu kerää rahaa maailman lapsille – Partiolaiset pyöräilevät Forssasta Hämeenlinnaan

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic