Lounais-Häme

Meksikolle sensaatiovoitto - puolustava mestari nurin

Helsinki
17.06.2018, 21:21

Urheilu-uutiset

Jalkapallon hallitseva maailmanmestari Saksa avasi Venäjän MM-lopputurnauksen yllättävästi, ja teki tulevasta viikonlopusta itselleen entistä huomattavasti paineikkaamman. Meksiko vei Moskovan Luzhniki-stadionilla 78 000 katsojan edessä pelatun F-alkulohkon avausottelun 1-0 laitahyökkääjä Hirving Lozanon kauniilla avausjakson maalilla.
Saksa yritti pelkästään toisen puoliajan kirinsä aikana 18 laukausta, mutta ei ottelussa päässyt maalipuita lähemmäs. Toni Kroosin veto 38. minuutilla päätyi meksikolaisvahti Guillermo Ochoan kädestä ylärimaan, ja Saksan ottelun loppuvaiheissa Mario Gomez hipaisi tolppaa. Meksiko ja maalivahtinsa Ochoa kuitenkin kestivät, ja arvokkaan mieliinjäävä voitto oli tosiasia.
– Annoimme kaikkemme, ja tämä tulos on tulos siitä. En tiedä onko tämä suurin voitto (Meksikon) historiassa, mutta yksi suurimmista varmasti, onnellinen maalisankari Lozano sanoi.
– Paras maalini ikinä, varmasti. Me kaikki haaveilemme MM-lopputurnauksessa pelaamisesta.
Saksa hävisi MM-avauksensa vasta toisen kerran, edellinen takaiskualku koettiin kesällä 1982. Päävalmentaja Joachim Löwin mukaan joukkue ”näytti hermostuneelta”.
– Meidän oli oltava vakaita näissä alkupeleissä. Mutta usein, varsin epätavallisella tavalla, näytimme hermostuneilta. Emme olleet avausjaksolla niin dynaamisia kuin yleensä olemme, Löw surkutteli.
– Meidän on analysoitava, mistä se johtuu

”Tämä konkurssi aiheuttaa MM-pelkoa”

Saksa kohtaa seuraavaksi Ruotsin ensi lauantaina, ja Meksiko kohtaa tuolloin Etelä-Korean. Ruotsi ja Etelä-Korea avaavat turnauksensa maanantaina.
Saksalaismediassa tiedetään, että matka ensimmäiseksi MM-kultansa uusivaksi mestariksi sitten vuoden 1962 Brasilian mutkistui: ”Tämä konkurssi aiheuttaa MM-pelkoa”, julisti Bild-lehti.
– Tällaista (tappio) voi sattua turnauksissa, ja se on vain hyväksyttävä. Emme ryhdy hötkyilemään, katsomme eteenpäin. Paniikkiin ei ole mitään syytä, meillä piisaa mahdollisuuksia korjata tämä, Löw vakuutteli.
Yksi varsin herkullinen mahdollisuus on kuitenkin olemassa, avaustappion myötä varsinkin. Jos Saksa sijoittuu lohkossa toiseksi, on sillä mitä luultavimmin vastassa pudotuspelien avauskierroksella Brasilia.
– En uhraa tuollaiselle ajatustakaan. Kaikki keskittyy seuraavaan otteluun, Löw päätti.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic