Lounais-Häme

Meksikon rannikolle saapunut Willa heikentyi trooppiseksi myrskyksi

Escuinapa
24.10.2018, 09:44

Ulkomaat

Hurrikaani Willa on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi siirtyessään Meksikon länsirannikolta kohta sisämaata, kertoo kansallinen hurrikaanikeskus.
Willa saavutti Meksikon Tyynenmeren-puoleisen rannikon tiistai-iltana paikallista aikaa, kertoo maan kansallinen meteorologian laitos. Myrsky on tuonut mukanaan voimakkaita tuulia, rankkasateita ja myrskytulvia, joita säätieteilijät kuvailivat aikaisemmin erittäin vaarallisiksi.
Willa luokiteltiin vielä maanantaina viitosluokan hurrikaaniksi, mutta luokitusta laskettiin parilla pykälällä myrskyn lähestyessä rannikkoa.
Jaliscon, Nayaritin ja Sinaloan osavaltiot sulkivat kaikki koulunsa jo maanantaina valmistautuessaan myrskyyn. Yli 4 200 ihmistä evakuoitiin tilapäisiin suojiin suurimmassa vaarassa olevilta alueilta. Joukossa on myös rannikolla lomailevia turisteja.
Rannikolla asukkaat ovat peittäneet talojensa ikkunoita vanerilla ja hamstranneet ruokaa ja muita tarvikkeita kaupoista. Esimerkiksi Mazatlanissa rantahotellit olivat pääosin tyhjiä, ja työntekijät suojasivat rakennuksia vanerilla ja rakentelivat hiekkasäkeistä muureja tulvavesiä torjumaan.
Myrskyn seurauksena vettä on tulossa 15-30 senttimetriä osissa Sinaloaa, Nayaritia ja Jaliscoa. Paikoin sademäärä saattaa olla jopa 45 senttimetriä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic