Lounais-Häme

Mellakkasuojat vaihtuivat koronasuojiin: Kerro meille, miten koronavirus muutti yrityksesi toimintaa

C.P.E Production valmistaa nyt suojia koronan vastaiseen sotaan.
Nestori Nurmi ja suojavisiiri koronavirusta vastaan. Valmistukseen tarvitaan pleksiä, kuminauhaa, liimapaperia, foamia ja uutta työvoimaa. Kuva: Tapio Tuomela
Nestori Nurmi ja suojavisiiri koronavirusta vastaan. Valmistukseen tarvitaan pleksiä, kuminauhaa, liimapaperia, foamia ja uutta työvoimaa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalaisyritys C.P.E Production Oy on osoittanut ketteryytensä. Ensin se ideoi pikavauhdilla keräyksen hengityksen tukilaitteiden hankkimiseksi ja heti perään omaa tuotantoa muokattiin korona-aikaan sopivaksi.

Forssan tehtaalla valmistetaan nyt suojavisiireitä, joiden takana terveydenhuollon ammattilaiset ovat koronasuojassa.

– Saimme perjantaina kyselyn Viron maahantuojaltamme, olisiko meidän mahdollista valmistaa suojavisiireitä. Tuotekehityspäällikkömme Markku Haakana teki nopeasti ensimmäisen prototyypin, ja Virosta tuli heti 2 700 kappaleen tilaus, myyntipäällikkö Nestori Nurmi kertoo.

Visiirit valtaavat myös Suomea. Terveydenhuollon tarpeisiin visiireitä on myyty jo 20 000 kappaletta. Myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on tilaajien joukossa.

Taistelu näkymätöntä vihollista vastaan

C.P.E. Production valmistaa suojavarusteita muun muassa armeijan ja poliisin käyttöön. Suojautuminen näkymätöntä virusta vastaan laittoi yrityksen tuotantoa uuteen uskoon.

– Ilmoitin juuri Englantiin, että heidän mellakkasuojatilauksensa viivästyy. Mellakkasuojien valmistus on nyt toissijaista, Nurmi toteaa.

Suojavisiireiden valmistukseen on palkattu toistaiseksi neljä uutta työntekijää. Lisärekrytoinneille voi olla tarvetta, sillä myös kaupan ala on kiinnostunut suojavisiireistä.

Lue lisää: C.P.E Productionin keräystavoite täyttyi viidessä päivässä.

Kerro oma tarinasi

Koronavirus on ollut jo nyt murhenäytelmä monelle yritykselle. Osa yrityksistä on onneksi voinut muokata toimintaansa. Vinkkaa meille, miten teidän yrityksenne on mukauttanut toimintaansa koronakriisin vuoksi.

Voit vinkata toimistanne esimerkiksi sähköpostiosoitteeseen toimitus@forssanlehti.fi

Kun hätä on suurin, löytyy apu Forssasta. Markku Haakana ideoi suojavisiirin, jota on tilattu tuhansittain niin Viroon kuin Suomen sairaaloihin. Kaisa Laukkasella riittää nyt ommeltavaa.

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic