Lounais-Häme

Meni liian tiukalle

 

Koripallo FoKoPo-JKS 86–83

Forssa

Forssan Koripojat otti sunnuntaina kauden kolmannen kotivoittonsa. Täpärälle se meni, sillä FoKoPo oli tuhria selvän johtoasemansa pelin viimeisellä minuutilla.

Loppuhetkillä hermo kuitenkin piti ja FoKoPo viimeisteli vapaaheittoviivalta loppunumeroiksi 86–83 (41–35) -voiton Järvenpään Koripalloseurasta.

– Nämä meidän ja JKS:n ottelut ovat tällä kaudella olleet tasaisia, vähän sekaviakin vääntöjä. Mukava kotona on kuitenkin voittaa, näitä pitää saada enemmän, FoKoPon päävalmentaja Jouni Grönroos tuumaili ottelun jälkeen.

FoKoPo oli eilisillan A-divisioonakamppailussa niskan päällä alusta asti. Puolustus toimi varsin hyvin ja hyökkäyspäässä joukkue ratkoi tehokkaasti pitkien amerikkalaispelaajiensa ja Teemu Sulosen johdolla.

FoKoPo kävi toisella jaksolla 13 pisteen johdossa, mutta JKS ei ollut valmis antamaan periksi ja kavensi eron taukoon menessä kuuteen pisteeseen. FoKoPo kärsi avauspuoliajalla myös harmittavan takaiskun, kun joukkueen amerikkalainen takamies Shamarr Bowden teloi pelitilanteessa olkapäätään ja joutui jättämään pelin sikseen.

FoKoPo palasi tauolta tehokkaasti. Palloa saatiin pussiin korin alta ja muutaman kerran kolmen pisteen viivankin takaa. Forssalaisten johto kävi kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan 15 pisteessä lukemissa 52–37, mutta jälleen ote hieman herpaantui ja JKS imi eron ennen päätösjaksoa 8 pisteeseen ja lukemiin 59–51.

Päätösjakso oli edellisten toisinto. FoKoPo aloitti hyvin ja paineli taas 15 pisteen karkumatkalle. Sitten ote kuitenkin löystyi ja JKS nousi kuin varkain lähemmäksi.

FoKoPo johti viimeisen minuutin alkaessa vielä 9 pisteellä lukemissa 82–73. Joukkue oli kuitenkin tunaroida voittonsa, kun se päästi JKS:n tekemään 7 pistettä oikeastaan yhden hyökkäyksen aikana menetysten, harhan ja rikkomisen seurauksena.

JKS:llä oli jo voitto käsissään, kun se pääsi hyökkäämään 82–80-tilanteessa. Jesse Mäntylän kolmen pisteen yritys muutama sekunti ennen loppua meni kuitenkin ohi ja pallontavoittelutilanteessa JKS:n Arsene Towa rikkoi Juho-Matti Henttosta.

Henttonen pisti vapariviivalta molemmat heittonsa varmasti pussiin ja FoKoPo nousi 84–80-johtoon.

Peli ei ollut pelattu. JKS nousi vielä kerran. Se otti aikalisän, pääsi avaamaan pelin hyökkäyspäästään ja sai pelattua pallon Leo Tarjanteelle, joka upotti vaikeasta paikasta kolmosen ja peli olikin 84–83.

Nyt oli FoKoPon penkki hereillä. Joukkue otti aikalisän ja sai aloituksen hyökkäyspäähänsä. JKS rikkoi heti, kun pallo saatiin kentälle. Hyvässä vireessä ollut Bruce Reed päästi FoKoPon lopulta piinasta naulaamalla vapariviivalta loppunumeroiksi 86–83 kun peliaikaa oli vaivaiset 0,2 sekuntia.

– Lähdimme siitä olettamuksesta, ettei FoKoPo ole tempojoukkue, mutta se olikin sitä tänään. Olimme koko ajan askeleen jäljessä. Loppu sitten oli mitä oli, yrittämistä vai tuuria, kun saimme seitsemän pistettä hyökkäyksestä. FoKoPo ansaitsi kuitenkin voittonsa, ynnäsi ottelua JKS:n valmentaja Jarkko Lanu.

Hyvin hermonsa lopussa hallinnut sentteri Bruce Reed upotti FoKoPolle 22 pistettä, laituri Roderick Flemings pisti vielä kaksi pistettä paremmaksi. Teemu Sulonen upotti kaikki kolme kolmostaan ja kokosi 19 pistettä. Pirteä oli myös pelintekijä Johan Kotavuo, jonka rooli korostui Shamarr Bowdenin loukkaantumisen vuoksi.

Vieraista eniten pinnoja, 22, teki Leo Tarjanne.

Voitto nosti FoKoPon 16 pisteeseen ja A-divisioonan sarjataulukossa kuudenneksi ohi JKS:n. Pudotuspeliviivaan on matkaa silti 6 pistettä, kun sekä ONMKY että Torpan Pojat voittivat pelinsä sunnuntaina.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti