Lounais-Häme

Mennyttä juhlitaan nykyhetkeä unohtamatta

 

Forssan Lehden julkaisujohtaja Kari Suontaustan mukaan juhlavuosi näkyy pitkin vuotta niin lehden sivuilla kuin erilaisissa tapahtumissa lehden levikkialueellakin.

-Juhlalehti ilmestyy 29. marraskuuta. Päivä on Forssan Lehden syntymäpäivä. Lehden ensimmäinen näytenumero ilmestyi siis viikkoa ennen Suomen itsenäistymistä, Suontausta kertoo.

Lehti on kehystettynä Forssan Lehden eteisaulassa.

-Lehdessä on melkein puolet ilmoituksia. Forssassa on ollut jo silloin vireätä yritteliäisyyttä, Suontausta esittelee.

Ilmoitusten joukossa on myös muun muassa Forssan Elävien Kuvien Teatterin ilmoitus, jossa kerrotaan että ohjelmat ovat aina parhaimmista filmitehtaista.

Lehden pääuutinen erottuu lihavoidusta tekstistä. Lastenseimi Forssaan -otsikoidussa jutussa toivotaan, että kaupunki saisi vihdoin seimen, koska äidit joutuvat tehtaaseen ansiotyöhön ja lapset jäävät ilman asianmukaista hoitoa.

Lisäksi uutisten joukossa on juttuja kunnallisista kokouksista sekä juttuja Jokioisilta, Liesjärveltä, Somerolta, Ypäjältä ja Humppilasta.

Lehden toinen perustaja Jalmari Niemi oli kirjoittanut Kultaisesta siveyslaista.

-Lehden toinen perustaja oli Esko Aaltonen, Suontausta muistuttaa.

Vuoden aikana Forssan Lehdessä palataan muihinkin vanhoihin uutisiin ja tapahtumiin eri vuosikymmeniltä sekä paikallisen urheilun tähtihetkiin.

Suontausta toteaa, ettei tulevaisuuttakaan unohdeta.

-Tärkeintä meille on panostaa päivittäiseen lehteen, jotta pystymme edelleen vuonna 2017 kertomaan lukijoillemme alueemme tärkeimmät uutiset ja puheenaiheet sekä esittelemään mielenkiintoiset henkilöt ja ilmiöt.

Forssan Lehti haluaa edelleen toimia Lounais-Hämeen maakunnallisena äänenkannattajana. Suontausta sanoo, että seitsemänpäiväinen sanomalehti on alueen kunnille ja elinkeinoelämälle suuri voimavara.

-Forssan seutu on Suomen, jollei jopa koko Euroopan, pienin talousalue, jolla ilmestyy seitsemänpäiväinen sanomalehti.

Suontausta muistuttaa, että Hämeen Sanomat -konsernilla on suuri merkitys lehden ilmestymiselle. Hämeen Sanomat osti Forssan Lehden vuoden 2013 joulukuussa.

-Ilman hyvää kustantajaa seitsemänpäiväisyys ei olisi mahdollista.

Tulevan vuoden aikana Forssan Lehti toteuttaa myös yhden juttusarjan yhdessä Kulttuuriyhdistys Kuvion kanssa.

Kuvio kerää juttusarjaan paikallisia tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sarja on osa yhdistyksen Suomi100 -kampanjaa.

Tarinoita kerätään Kuvion koko toiminta-alueelta Tammelasta Somerolle, Punkalaitumelle, Loimaalle ja Urjalasta Forssaan.

-Tarinat voivat olla muistoja, ne voivat kertoa paikoista, ihmisistä, teoista ja tapahtumista. Tarinan tulee olla satavuotisen Suomen vuosikymmeniltä ja se on sinun Suomi100 -tekosi, yhdistyksestä kerrotaan.

Tarinoissa on vapaus luovuudelle, joten Kuvio kehottaa kirjoittajaa löytämään oman äänen kertoa tarina, runo, sarjakuva tai video.

Tarinoita otetaan vastaan vuoden 2017 marraskuun loppuun asti osoitteessa toimisto@kuvio.org. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic