Lounais-Häme

Menoa ja meininkiä Eerikkilässä

Jalkapallo

Tammela

Jalkapalloa urakalla. Yhdessäoloa. Maaleja. Onnistumisen riemua.

Hetkittäin myös pettymyksen karvasta kalkkia. Kaikkea tätä ja varmasti paljon muutakin tarjoili tiistaina Eerikkilässä pelattu erityislasten ja -nuorten jalkapalloturnaus Respect cup.

Kuuden joukkueen turnauksen järjestivät Eerikkilä ja Puma Finland yhdessä turkulaisen Luolavuoren koulun kanssa. Tapahtumaan osallistuivat joukkueet Forssasta, Salosta, Tampereelta, Hyvinkäältä, Nummelasta ja Turusta.

– Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Silloin meillä oli kolme joukkuetta, nyt mukana on kuusi joukkuetta. Näyttää siltä, että me saamme tästä mukavan perinteen aikaiseksi, kertoi paikan päällä turnauksen puuhamies, erityisopettaja Jani Rothberg Turusta.

Päivä urheiluopistolla alkoi Eerikkilän liikunnanohjaajien vetämällä alkuverryttelyllä, johon kuului muun muassa sukkulaviestiä ja ultimatea. Yhteisen aloituksen jälkeen joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon.

Lohkovaiheen jälkeen käytiin syömässä ja siirryttiin loppuhuipennukseen eli finaaleihin. Reilun pelin hengessä Respect cupissa pelattiin kolme finaalia ja kaikki joukkueet ja pelaajat palkittiin pelien jälkeen. Kaikki joukkueet saivat pelata kolme ottelua.

Ensimmäisessä finaalissa Hyvinkää löi niukasti maalilla Salon. Toisessa loppuottelussa forssalainen Tölön koulu oli ylivoimainen Nummelaa vastaan. Viimeisessä kolmannessa finaalissa Tampere kukisti täpärästi viime vuonna cupin voittaneen Turun joukkueen.

Lasten ja nuorten ilmeet olivat iloiset, vaikka kentällä tiukasti taisteltiinkin. Yritys oli tuimaa ja onnistumisista riemuittiin.

– Tällainen ministadion on erinomainen erityislapsille. Kenttä on sopivankokoinen, isot ja taitavimmat pelaajat eivät pääse dominoimaan niin kuin isommalla kentällä. Taso- ja kokoerot ovat suuria, mutta tällaisella kentällä varmasti kaikki pelaajat pääsevät koskemaan palloon, Rothberg kertoi.

Rothbergin mukaan Respect cupin tapaiset tilaisuudet ovat erittäin tärkeitä erityislapsille ja nuorille. He pääsevät pelaamaan yhdessä ja kokemaan onnistumisia ja riemua omasta ja joukkueen suorituksesta.

– Liikunnan harrastaminen voi olla hankalaa erityislapsille. Aika harvassa ovat ne kaupungit ja kunnat, joista löytyy omat joukkueet erityislapsille ja -nuorille. Monille taas kynnys lähteä kokeilemaan niin sanottujen tavisten kanssa pelaamista on liian korkea, Rothberg kertoi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic