Lounais-Häme Forssa

Mesenaatteja Kuviolle? SKIDI FEST -lastentapahtumaa kaavaillaan ensi syksyksi

Joukkorahoituksella haetaan taide-elämyksiä nuorille, luoville sydämille.
Lapsia voi aktivoida monella eri taiteen tavalla. Anni Suominen ja lankalohikäärme esittelevät lasten kuvataiteen piirustussatoa. Kuva: Tapio Tuomela
Lapsia voi aktivoida monella eri taiteen tavalla. Anni Suominen ja lankalohikäärme esittelevät lasten kuvataiteen piirustussatoa. Kuva: Tapio Tuomela

Kulttuuriyhdistys Kuvio kaavailee lasten omaa tapahtumaa syksylle. Viileän nimen saanutta SKIDI FESTiä ei ole ennen järjestetty, ja nyt sille kokeillaan saada varoja Kuviollekin uuden keinon, joukkorahoituksen voimin.

Tapahtumaa järjestää kulttuurituottajaksi Turussa opiskeleva Anni Suominen. Maaliskuun loppuun asti yleisöllä on vielä mahdollisuus vaikuttaa esiintyjän valintaan ja esiintymispaikkaan.

– Se kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen, koska teemme tapahtumaa kaikille. Haluamme kuulla kävijän mielipiteen siitä, mistä he pitäisivät.

Kuvion Facebook-sivuilta löytyy vielä äänestyksiä aiheesta.

– Yleisö saa itse päättää, kenet he haluaisivat sinne. Meillä on äänestyksessä nyt ainakin Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis, Mimi ja Kuku sekä Ti-Ti Nalle.

Mesenaatti.me -palvelussa Kuvio on käynnistänyt Luova sydän -kampanjan, jolla se hakee joukkorahoitusta tapahtumaan, sekä lapsille ja nuorille tarjottaviin monipuolisiin kulttuuri- ja taide-elämyksiin. Niihin lukeutuisi mm. työpajoja, esityksiä, leirejä ja vierailuja.

– Työpajoissa yhdisteltäisiin musiikkia, laulua ja liikettä niin, että kaikki aistit pääsisivät aktivoitumaan.

Kohderyhmään kuuluvat myös erityislapset, jotta heillä olisi mielekästä, erilaista tekemistä. Heidän huomioon ottamistaan katsotaan tapahtuman mukaan.

– Jos esimerkiksi lapsi ei näe tai kuule kunnolla, pystytään tekemään työpaja, joka aktivoisi huonosti toimivaa aistia.

Idea kuitenkin on, että lapset toimisivat työpajoissa ryhmänä, joka tuottaisi itse elämyksiä ja toimintaa.

– Ryhmän avulla voidaan tehdä vaikka musiikkiesitys ja eri soittimien avulla taidetta. Mukana olisi taiteen avulla lapsen itsetunnon nostamista niin, että lapsi tuntee olevansa osa ryhmää.

Vastikkeina rahoittajilleen Kuvio tarjoaa kampanjassa kulttuurin ja taiteen palveluita. 20 euron rahoituksesta saa esimerkiksi lapselle – tai aikuisellekin – piirustus- ja värityslehtiön värikynillä. Kanteen on painettu Reika Vesalan suunnittelema, Kuvion tuoteideakilpailun voittanut kuosi.

300 eurolla yritys tai yhteisö pääsee mukaan SKIDI FESTiin tai voi tapahtumassa 1000 euron anteliaalla lahjoituksella lunastaa itselleen räätälöidyn kulttuurielämyksen.

Vastikkeista yksi on myös 70 euron arvoinen Taide On -tuokio. Sillä saa joko Kuvion oman työpajan tai Hooper Santosin pitämän musiikkituokion. Santos on brasilialainen muusikko, joka on tehnyt yhteistyötä mm. Pepe Willbergin kanssa ja opettaa pasuunansoittoa Lounais-Hämeen musiikkiopistossa.

Kampanja alkoi Mesenaatissa viime viikolla.

– Nyt alamme ottaa yhteyttä forssalaisiin yrityksiin, jos he lähtisivät mukaan, teemme markkinointia some-kanavissa ja muuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic