Lounais-Häme

Messulehti: Katse kuorma-auton ohjaamoon

Forssan Seudun Ammattiautoilijoiden messupisteellä pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu olla ison auton ratissa. Luvassa on monenlaista autoa, ja messuvieraat pääsevät kurkkaamaan myös ohjaamoon.

-Mukana on ainakin tukki-, sora- ja nosturiautoja. Ainakin vaihtolava-autoja ja kuorma-autojen ohjaamoon pääsee sisällekin, Sieltä löytyy monenlaisia ohjaimia ja painikkeita, ammattiautoilijoiden varapuheenjohtaja Mikko Aaltonen lupaa.

Ammattiautoilijoiden autoissa kulkee tukkeja, maitoa, rakennustavaraa, juomia ja soraa. Forssan seudulta matkaan lähtee usein myös betonielementtejä. Osa kuljettajista ajaa päivässä tuhatkin kilometriä.

Pelkkää ohjaamista ajaminen ei ole, sillä koko ala on muutoksen kourissa.

-Yrityskoot kasvavat. Siinä missä ennen oli yhden auton yrittäjiä, on yrittäjällä nyt useampi auto. Lisähaastetta tuovat myös jatkuvasti muuttuvat määräykset. Pientä myllerrystä on koko ajan, tulee uusia sääntöjä ja määräyksiä ja myös autojen painot ja mitat muuttuvat. Ja jos isompi auto sallitaan, moni asiakas haluaa sellaisen, ja kalustoa joudutaan muuttamaan sen mukaan.

Messuilla autot ovat kuitenkin paikallaan ja ovet avoinna. Aaltonen toivottaakin kaikki ajamisesta kiinnostuneet ohjaamoihin kurkkaamaan.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic