Lounais-Häme

Messulehti: Kun roskalla voi voittaa

Jos messualueelta löytää roskan, se kannattaa tuoda partiolaisten pisteeseen. Sillä voi nimittäin voittaa tuotepalkinnon partiolaisten järjestämissä roska-arpajaisissa.

-Ajateltiin, että roska-arpajaiset olisi hyvä juttu. Samalla kiinnitetään ihmisten huomiota tällaisen alueen puhtaana pitämiseen. Roska-arpajaisissa roska ensin lajitellaan, sitten saa arpalipukkeen, partiolaisten Sami Norr kertoo.

Partiolaiset näkyvät messuilla muutenkin.

-Luvassa on ohjelmaa koko perheelle, onhan partiokin koko perheen harrastus. Lapsille on tulossa toimintarata, ja meidän kanssa voi muutenkin tulla vain juttelemaan, Norr sanoo.

Mitä partio sitten voi tavalliselle kaduntallaajalle antaa?

-Partiossa saa ainakin elämyksiä ja valmiuksia selviytyä erilaisista tilanteista. Partiossa opitaan myös toimimaan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Tänne voi tulla sellaisena kuin on, Norr sanoo.

Forssassa partiolaisuus on myös sitä, että mennään metsään, kuljetaan luonnossa ja tehdään asioita.

-Meillä on aika paljon käytännönläheistä tekemistä ja luonnossa liikkumista, taitojen opettelua. Mukana jäseniä Forssan Tornihaukoissa on noin sata, Norr sanoo.

 

Uusia ihmisiä mukaan on tuonut viime syksystä asti pyörinyt perhepartio. Siinä mukaan harrastukseen lähtee lapsen lisäksi koko perhe. Perhepartiossa on käyty päiväretkillä lähiseudulla, grillattu ja vietetty aikaa luonnossa. Kokemukset ovat olleet hyvät.

Nyt kesällä vuorossa on ystävyyskaupunkileiri Ruotsissa.

Tärkeää Norrista on myös ihan tavallinen läsnäolo. Se, että messuillakin voi tulla vain juttelemaan partiolaisten kanssa, ilman sen suurempaa asiaa. Tervetulleita ovat niin lapset kuin aikuisetkin.

-Olemme paikalla ja juttelemme ihmisten kanssa, se on tärkeää, Norr sanoo.

Mukaan partioon voi tulla milloin tahansa. Helpommin mukaan pääsee syksyllä, kun uudet ryhmät taas starttaavat.

-Aikuisiakin haetaan mukaan, heidän avullaan tämä koko homma pyörii,

 

Uusimmat

Fingerpori

comic