Lounais-Häme

Messulehti: Kuosi-Kaisa tuo kankaat ja asiat lähelle

Froteetilkku kuin 70-luvun kylpytakista. Kukkakuosi. Pienet sydämet.

Forssan kaupungin messuhahmo Kuosi-Kaisan mekko on kuin kävelevä kangasmuisto: täynnä yllättäviä tunnistamisen hetkiä.

Kuosi-Kaisa on kaupungin markkinointi- ja viestintäryhmän messuja varten luoma hahmo, joka tuo kankaat ja asiat lähelle. Hahmoa esittää teatteristakin tuttu Tuike Oja.

-Nyt Kuosi-Kaisan rooli alkaa avautua minullekin, ihan hauskalta vaikuttaa, iloiselta ja pirteältä, hän sanoo.

Värikkääseen tilkkumekkoon pukeutunut, Peppi Pitkätossu -henkinen hahmo sai alkunsa, kun kaupungin markkinointi- ja viestintäryhmässä mietittiin, miten tuoda messuosastoa iskevästi esille.

-Halusimme messuosastollemme jotakin uutta ja loimme hauskan hahmon, jota voi käyttää myöhemminkin. Samalla Kuosi-Kaisa tuo Forssan tekstiiliperintöä ihmisten lähelle, kaupunginjohtajan sihteeri, markkinointisihteeri Päivi Majava kertoo

Kuosi-Kaisan mekon ideoi ja toteutti Tex-Vexin Marja Hannula. Mekkoon koottiin forssalaisia kuoseja vuosien varrelta.

 

Hahmo tuo kaupungin kangashistoriaa tavallisen messukävijän tietoisuuteen. Mekon tilkuista voi tunnistaa tuttuja kuoseja ja niitä voi vaikka koskea.

-Tämä on sitä ominta Forssaa, joka nyt pikku hiljaa rakentuu. Tämä on meidän oma juttu ja meidän näköinen, ihan samaa ei ole missään muualla, kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen sanoo.

Pääroolinaan Kuosi-Kaisa esittelee kaupungin palveluita ja vetää varta vasten messuille kehitettyä kuosipeliä.

 

Esillä kaupungin messupisteellä on Lasten Forssa, tonttimyynti sadan euron tonttikampanjalla, viihdeuimala Vesihelmi ja muut liikuntapaikat, Wahren-opisto ja Forssan Yrityskehitys Oy.

Lasten Forssalla on kerrottavana hyviä uutisia.

-Olemme mukana vuonna 2013 syntyneiden lasten kahdenkymmenen viikkotunnin maksuttoman varhaiskasvatuksen valtakunnallisessa hankkeessa. Se alkaa elokuussa. On hienoa, että tällainen mahdollisuus on. Varhaiskasvatus on lapsen oikeus, eikä se saa olla maksuista kiinni. Mukana koko Suomesta on vajaat 20 kuntaa, Kemppainen kertoo.

Wahren-opisto on mukana Heinämessuilla ensimmäistä kertaa. Messukävijät voivat ilmoittautua kursseille paikan päällä. Uusia kurssi-ideoitakin vastaanotetaan.

Tonteista kiinnostuneet voivat tutustua kaupungin pisteellä sadan euron tonttikampanjan tontteihin, joita on myynnissä maalaismaisemissa Vieremässä, Koijärvellä ja Matkussa. Messuilla voi sopia vaikka henkilökohtaisen tonttien esittelyajan.

Opiston ja tonttien lisäksi esillä on myös vapaa-aika. Pelastusliivien käyttöön opastaa Vesihelmen henkilökunta, ja tietoa saa myös muista vapaa-ajan palveluista, liikuntatiloista ja -seuroista. Luvassa on myös hyviä messutarjouksia.

Uudistunutta toimintaansa esittelee Forssan Yrityskehitys Oy, fokuksena yrityspalvelut ja syyskuinen kiertotaloustapahtuma FRUSH.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic