Lounais-Häme

Messutarjontaa moneen makuun - Heinämessujen avauspäivä ylitti odotukset

Panssarivaunut vetävät lapsia puoleensa kuin magneetti. Vaunujen päälle kiipeäminen on sallittu – omalla vastuulla tosin. Lasten vanavedessä vanhemmat ja isovanhemmat saapuvat ihastelemaan kalustoa ja jututtamaan varusmiehiä.

Puolustusvoimien osasto Heinämessuilla on viime vuoden tapaan valtava hitti.

-Tähän me tulimme ensimmäisenä ja tänne oli pakko päästä. Lapset olivat messuilla viime vuonnakin, mutta me olemme ensikertalaisia, tammelalainen Katja Uutela kertoo ja viittoo mieheensä Teemuun.

 

Lapset Leevi ja Iida laskeutuvat panssarivaunun päältä ja koko perhe siirtyy tutkimaan Forssan ammattiautoilijoiden kalustoa.

-Käymme kesätapahtumissa jonkin verran, yleensä aina lasten kanssa. Täällä messuilla riittää taatusti puuhaa pitkäksi aikaa, Katja Uutela arvioi.

 

Lasten kanssa Heinämessuille olivat Ypäjältä saapuneet myös Jouni ja Carina Rämö. Lapset Karoliina, Katariina, Eveliina ja Santeri olivat niin ikään panssarivaunuista innoissaan.

-Me lähdimme messuille ihan uteliaisuudesta. On tosi hienoa, että täällä meidän alueella tapahtuu jotain. Vaikuttaa siltä, että messuilla on paljon mielenkiintoista tekemistä ja katseltavaa, Carina Rämö kehaisee.

Heinämessut käynnistivät Rämön perheen yhteisen kesäloman.

-Täältä on hyvä aloittaa loma. Käymme kesällä muissakin tapahtumissa. Yksi suosikkini on tosin syksymmällä, nimittäin lasten maatalousnäyttely Mansikki, Carina Rämö jutteli.

 

Messuilla lukuisa joukko yrityksiä markkinoi tuotteitaan ja eri yhdistykset ja seurat esittelivät toimintaansa.

Ensikertalaisia messuilla olivat muun muassa Forssan ja Tammelan partiolippukunnat. Tammelan Metsänkävijöiden lippukunnanjohtaja Janne Kuusela kertoi lapsiperheitä käyneen mukavasti tutustumassa lippukuntien toiminnalliseen pisteeseen.

-Meillä on pieni tietovisailu, sen lisäksi keppihevosrata ja lohikäärmeen tuhoaminen. Vanhemmat voivat kokeilla apinannyrkin solmimista, Kuusela esitteli.

 

Kuuselan mukaan lippukuntien tavoitteena on esitellä toimintaansa myös siitä mahdollisesti kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.

-Lapsia kyllä näyttäisi riittävän mukaan toimintaan, mutta ryhmien vetäminen edellyttää myös aikuisia.

-Olen itse hyvä esimerkki siitä, että mukaan voi lähteä minkä ikäisenä tahansa. Olin lapsena pari-kolme vuotta sudenpennuissa, sitten lähdin uudestaan mukaan oman poikani harrastuksen kautta.

 

Ohjelmalavalla suuren suosion sai Panssariprikaatin yllätysesiintyjä. Monet messukävijät yllättyivät iloisesti huomatessaan, että kokoonpano vastasi hyvin pitkälti viime vuoden messuilla esiintynyttä Panssarinyrkkiä.

-Meillä on viiden päivän kertausharjoitukset, eli kokoonpanossa on jo kotiutuneita varusmiehiä. Olkoon tämä sitten Panssarinyrkki allstars, yhtyeen nokkamies Kimmo Kopra muotoilee.

Yhtye esiintyy myös sunnuntaina ohjelmalavalla neljään otteeseen. Ohjelmassa on luvassa myös tikkakisa, tanssia ja Hämeen vahvin mies -kilpailu.

Messut ovat avoinna sunnuntaina kello 10-17. FL

 

 

Nähtävää ja koettavaa riittää toisellekin päivälle
ForssaLauantaipäivä sujui Heinämessuilla enemmän kuin mallikkaasti. Väkeä oli liikkeellä tuhatmäärin. Sää oli mitä mainioin messuilla kiertelyyn – aurinko lämmitti, mutta tuuli puhalsi pois tukalimman paahteen.Näytteilleasettajat ovat olleet tosi tyytyväisiä. Ei ole ollut liian kuuma, eli kävijät ovat jaksaneet myös tutustua heidän tarjontaansa, messujen järjestelyissä mukana ollut Hämeen Sanomien asiakkuuspäällikkö Hanna Velin kertoo. Velin toivottaa messuille sunnuntaina tervetulleeksi sekä uudet kävijät että jo lauantaina paikalla poikenneet.Alue on tosi laaja, eli täältä varmasti löytyy uutta vielä toisellekin messupäivälle. Sunnuntaille on luvattu jos mahdollista vielä parempaa säätä, Velin kannustaa.Velin kertoo jutelleensa lauantain aikana lukuisten messukävijöiden kanssa. Palaute oli yksinomaan positiivista.Aika pitkälti sen näki ihmisten ilmeestä, kun hymy ylsi korvasta toiseen. Tänne on tultu viihtymään, viettämään aikaa ja tapaamaan tuttuja. 

Uusimmat

Fingerpori

comic