Lounais-Häme

Mestarikuljettaja Loeb pudotti Latvalan Espanjan MM-rallissa toiseksi

Salou
28.10.2018, 09:42

Urheilu-uutiset

Ralliautoilun yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on siirtynyt Espanjan MM-rallin johtoon. Citroenilla ajava Loeb johtaa kokonaiskilpailua 2,6 sekunnin erolla toisena olevaan Toyotan Jari-Matti Latvalaan, kun rallia on jäljellä kolme erikoiskoetta.
Kilpailun päätöspäivään johdossa lähtenyt Latvala hävisi erikoiskokeella 15 ranskalaiselle Loebille 10,6 sekuntia. Kokonaiskilpailussa kolmantena oleva Fordin ranskalaiskuljettaja Sebastien Ogier on jäänyt kärjestä 3,3 sekuntia.
Loeb valitsi asvaltti-ek 15:lle kovan rengasseoksen, ja se osoittautui oikeaksi valinnaksi. Hän oli runsaan 16 kilometrin mittaisella erikoiskokeella ylivoimainen, sillä toiseksi ajanut Hyundain Dani Sordo hävisi 6,1 sekuntia.¨
Latvala ei ole voittanut tällä kaudella yhtään MM-kisaa. Satunnaisesti MM-kisoja ajavan konkarikuljettaja Loebin voittaminen on vaikeaa.
– Auto aliohjautui erikoiskokeella aivan liikaa. Juuri nyt ei kulje kovin hyvin, Latvala kertoi järjestäjien WRC-ralliradiolle.
Muista suomalaisista Toyotan Esapekka Lappi on kokonaiskilpailussa seitsemäntenä, Fordin Teemu Suninen 11:ntenä ja WRC2-luokassa ajava Skodan Kalle Rovanperä sijalla 12.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic