Lounais-Häme

Mestis-joukkueen rutiini ja nopeus ratkaisi

Jos Forssan Palloseura pelaa syyskuussa käynnistyvässä Suomi-sarjassa samalla intensiteetillä ja taistelutahdolla kuin perjantaina Suomen cupin ottelussa Kiekko-Vantaata vastaan, niin joukkueelle on helppo povata menestystä.

Mestiksen viime kauden hopeajoukkue K-Vantaa oli pari piirua parempi ja eteni cupissa jatkoon, mutta Palloseuran pelaajien ei tarvitse esitystään hävetä. Eikä esitystä hävennyt myöskään päävalmentaja Asko Rantanen.

-Miehekkäästi taisteltiin kovaa vastustajaa vastaan. Tiedossa oli, että Vantaa pitää kiekkoa, mutta kamppailimme hyvin ja puolustuspelaaminen oli hyvää, vaikka muutaman loukkaantumisen takia jouduimme peluuttamaan hyökkääjiäkin puolustajina. Vantaan pelinopeus oli astetta kovempi, Rantanen tiivisti illan tapahtumat.

 

Vieraat aloittivat todella vahvasti ja ensimmäiset 10 minuuttia mentiin lähes yhtä päätä. Palloseuran pelastivat niin tolpat kuin huippupelin maalissa esittänyt Henri Viitala. Kotijoukkuekin pääsi muutaman kerran kokeilemaan Jokerien kolmosvahtina toimineen Jani Kauton refleksejä, mutta ihmepelastuksiin Kautto ei koko pelin aikana joutunut.

Avauserän torjunnut menivät 17-4, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

 

Toisessa erässä peli tasoittui, vaikka torjunnat kirjattiin edelleen vieraiden eduksi 16-7. Ainoan maalin teki 36 minuutin kohdalla Miro Mäkinen ylivoimalla, kun ranneveto pomppi Viitalan torjunnasta maaliin.

Kolmannessakaan erässä FPS ei saanut varsinaista painetta Kauton vartioimalle maalille. Vieraiden Viljami Wacklin ohitti kuuden minuutin pelaamisen jälkeen Viitalan ja 0-2 jäi loppulukemiksi.

 

FPS:n riveissä näyttöjä antoi HPK-puolustaja Markus Haapanen, jota päävalmentaja Rantanen luonnehti kelpo mieheksi, jolle käyttöä löytyisi. Haapanen pelasi taannoin yhdeksän peliä liigaakin Pasi Arvosen valmentamassa HPK:ssa. Nyt Arvonen valmentaa K-Vantaata.

-Kiekonhalllinta oli meillä, mutta tarvitsemme lisää intohimoa pelin tappamiseen, se on ollut harjoituspeleissäkin ongelma. FPS oli erittäin taisteleva ja yritteliäs joukkue, joka laittoi meidät ahtaalle. Viitala oli maalissa erinomainen, entinen FPS-luotsi suitsutti kotijoukkuetta.

Arvosen mukaan viime kaudesta vahvistunut K-Vantaa tavoittelee Mestiksessä viime kauden hopean kirkastamista ja menestystä myös Suomen cupista, joten millekään tusinajoukkueelle FPS ei hävinnyt.

FPS jatkaa kauteen valmistautumista jo tänään lauantaina Kotkassa Titaaneja vastaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic