Lounais-Häme Forssa

Metalliala kaipaisi kipeästi mediaseksikkyyttä: koulutusta ja töitä on tarjolla, mutta opiskelijat sen kun vähenevät

Tämän vuoden alusta alkaen ammatti-instituutilla on yksi opettaja vähemmän. Opiskelijat ovat huolissaan opetuksen tasosta ja turvallisuuden heikkenemisestä.
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän aikuisopiskelija Jukka Vesterbacka on huolissaan metallialan opetuksen laadusta ja turvallisuudesta. Samuli Suoranta (oik.), Hemi Koskenoja ja Miika Tampio yhtyvät Vesterbackan näkemykseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän aikuisopiskelija Jukka Vesterbacka on huolissaan metallialan opetuksen laadusta ja turvallisuudesta. Samuli Suoranta (oik.), Hemi Koskenoja ja Miika Tampio yhtyvät Vesterbackan näkemykseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Metallialan työvoimapulasta on Forssan Lehtikin uutisoinut tasaisin väliajoin. Forssan ammatti-instituutissa on parhaimmillaan ollut reilusti yli sata metalli- ja konealan opiskelijaa, nyt heitä on aikuisopiskelijat mukaan lukien 60–70. Kuusi opiskelijaryhmää on vähentynyt vuosien saatossa kolmeen ryhmään. Tämä taas on johtanut myös opettajien ja ohjaajien vähenemiseen.

Ennen joulua päättyi yhden ohjaajan määräaikainen työsuhde, hänen tilalleen ohjaajaksi siirtyi yksi opettajista. Opettajia on nyt neljä, ohjaajia yksi.

Osa ammatti-instituutin opiskelijoista on huolissaan siitä, ettei vähenevä määrä opettajia ja ohjaajia kykene enää opettamaan riittävän laadukkaasti, kun valvovien silmien vähentyessä henkilökohtainen opastus jää vähemmälle. Aikuisopiskelija Jukka Vesterbacka sanoo opiskelijoiden pelkäävän, että myös turvallisuusriski kasvaa.

– Metallipuolelle on hankittu uusia kalliita koneita, kuten lasermerkkauslaite, vesileikkuulaite ja hitsausrobotti. Työvälineet ovat kunnossa, mutta opiskelijoiden opastus laitteiden käyttöön voi kärsiä, mistä voi seurata vahinkoja tai ainakin laitteiden rikkoutumisia, kun niitä käytetään väärin, Vesterbacka näkee.

Ryhmäkoot saattavat kasvaa

Forssan ammatti-instituutissa on ennenkin oltu huolissaan opettajien määrästä. Vuonna 2016 käytyjen yt-neuvotteluiden lopputuloksena irtisanottiin kahdeksan henkilöä. Kun mukaan laskettiin osa-aikaistukset, määräaikaisten virka- ja työsuhteiden lopettamiset ja lomautukset, järjestelyt koskivat 20,5 henkilötyövuotta. Viime aikoina henkilöstöä on vähennetty määräaikaisten työsuhteiden päättymisen myötä.

Kone- ja metallialan opettaja Toni Lääveri kantoi jo tuolloin huolta tilanteesta. Lääveri myöntää, että valvovia silmiä voisi tällä hetkelläkin olla enemmän. Arki on metallipuolella hektistä, mutta ainakin isommilta vahingoilta on vältytty. Lääverin mukaan ryhmäkoot ovat yhtä opettajaa kohden olleet melko samat, mutta nyt pientä kasvua ryhmäko’oissa saattaa tapahtua.

– Luokassa on aina opettaja. Yleensä heitä ei ole kahta yhtä aikaa. Lisäksi ohjaaja toimii opettajan apuna, luottamusmiehenäkin toimiva Lääveri kertoo.

Rekrykoulutukset karkaavat muualle?

Lääverin mukaan vähennyksen suurin vaikutus näkyy reagoinnissa nopeisiin muutoksiin. Esimerkiksi yrityksille järjestettyä rekrykoulutusta metalliosastolla on järjestetty muutaman kerran vuodessa. Tällä hetkellä on vireillä yritysrekrykoulutuksia, mutta varmistuneita koulutuksia ei ole. Yritysten kanssa toteutettavat rekrytointikoulutukset lisäävät toteutuessaan myös henkilöstöresurssia.

– Käymme kilpailua rekrykoulutuksista muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa. Pelkona on, että koulutukset karkaavat muualle, jos yritys joutuu odottamaan meiltä koulutusta liian pitkään, Lääveri myöntää.

Ongelmana Lääverin mukaan on, ettei metalliala ole mediaseksikäs ala, eikä se siksi houkuttele opiskelijoita. Tämä taas johtaa valtion myöntämän rahoituksen vähenemiseen.

– Televisiossa on esitetty ohjelmia kokeista, palomiehistä ja poliiseista. Ehkä joku Koko Suomi hitsaa -tyyppinen ohjelma voisi tehdä alasta kiinnostavamman, hän naurahtaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic