Lounais-Häme

Metsähallitus avaa uuden sosiaalisen karttapalvelun – Metsässä liikkujat mukaan kehittämistyöhön

Metsissä liikkujilla on nyt mahdollisuus päästä kehittämään palvelua. Kuva: Esko Tuovinen
Metsissä liikkujilla on nyt mahdollisuus päästä kehittämään palvelua. Kuva: Esko Tuovinen

Metsähallitus on rakentanut täysin uudenlaisen sosiaalisen karttapalvelun, jonka tavoitteena on avata Metsähallituksen paikkatietoa sosiaalisen median ominaisuuksien kera kaikkien metsässä liikkujien käyttöön. Karttapalvelua testikäytetään parhaillaan Ruunaan ja Evon retkeilyalueilla.

– Haluamme tarjota väylän, jossa paikkatietopohjaisesti pääsee osallistumaan alueiden käyttöön, kehitykseen ja toimintaan. Palvelussa käyttäjät voivat antaa palautetta Metsähallitukselle, alueen yrittäjille tai muille harrastajille, kehityspäällikkö Jere Rauhala Metsähallituksesta kertoo.

– Kaikilla osapuolilla on samat mahdollisuudet palvelun käyttöön yksittäisestä retkeilijästä sidosryhmiin.

Palvelun kautta julkaistaan ajantasaista paikkatietoa alueilta ja sen kaikki keskustelut ovat avoimia.

Palvelun pilotointi on parhaillaan käynnissä ja se jatkuu joulukuun 10. päivään saakka. Metsissä liikkujilla on nyt mahdollisuus päästä kehittämään palvelua yhdessä Metsähallituksen ja karttapalvelua rakentavan Tietotemput oy:n kanssa.

Palautetta voi antaa palvelun pilottiversion kautta avoimesti kaikille. Pilottikäyttäjät voivat vaikuttaa palvelun sisältöön ja luonteeseen ehdottamalla palveluun toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia.

Palvelu löytyy osoitteesta: www.retkikompassi.fi.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic