Lounais-Häme

Metsähallitus etsii taas lammaspaimenia kesäksi

Supersuosittujen Metsähallituksen lammaspaimenviikkojen ilmoittautuminen avataan taas. Lammaspaimenelle on tarjolla villantuoksuinen terveysloma Suomen upeimmassa luonnossa lampaiden seurana.

Haku käynnistyy tiistaina 16.1.2017 kello 12.

Metsähallitus etsii lammaspaimenia eri luontokohteisiin viikon jaksoiksi.

Tarjolla on fyysistä työtä kauniissa luonnonympäristöissä. Eläinten puuhien seuraaminen ja lampaiden rapsuttelu rentouttaa ja lievittää pahimmankin stressin.

Viikko luonnossa ja eläinten kanssa parantaa vastustuskykyä. Henkilökohtaisen hyvän lisäksi paimenviikkoihin osallistuvat mahdollistavat historiallisten tilojen perinteisen luonnonhoidon ja samalla luonnon monimuotoisuuden lisäämisen.

Haku paimeneksi alkaa tiistaina 16. päivä tätä kuuta kello 12 ja jatkuu seuraavaan tiistaihin 23.1. klo 12 asti osoitteessa www.luontoon.fi.

Lammaspaimenet arvotaan halukkuutensa ilmoittaneiden joukosta helmikuun aikana. Ilmoittautumislomake avataan 16.1. klo 12 osoitteessa www.luontoon.fi linkissä https://link.webropolsurveys.com/S/CF27189325C7BE5F.

Lammas- ja lehmipaimenviikot ovat maksullisia. Maksuista saatavat tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoidon kustannuksiin.

Lammas- tai lehmipaimenviikolla paimen saa vuokralle viikoksi tilan upeiden maisemien keskeltä. Bonuksena saa mahdollisuuden rajattomaan eläinterapiaan rapsutuksia janoavien lampaiden ja hieman itsenäisempien lapinlehmien seurassa.

Paimenten tehtäviin kuuluu vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata eläinten yleiskuntoa ja siirtää ne syödyltä laidunlohkolta seuraavalle.

Eläimet on hyvä myös laskea päivittäin, jotta mahdolliset karkulaiset saadaan kiinni.

Tilan koosta riippuen paimen voi ottaa mukaan myös perheen tai ystävän paimenseurakseen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic