Lounais-Häme

Metsähallitus jätti KKO:lle valituslupahakemuksen puukartellijutussa

Helsinki
23.07.2018, 11:53

Kotimaa

Metsähallitus kertoo jättäneensä korkeimmalle oikeudelle (KKO) valituslupahakemuksen puukartellijutussa. Se kertoo hakevansa metsäyhtiöiltä KKO:ssa korvausta vain mäntykuitupuun osalta, eli 60 miljoonan euron edestä.
Hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo, että tähän on kaksi syytä.
– Se oli silloin kartellin aikaan puulaji, jota myytiin eniten. Lisäksi hovin tuomiossa on perusteluja, joiden mukaan vahingon määrä olisi männyn osalta helpointa osoittaa.
Hovioikeus hylkäsi toukokuussa Metsähallituksen kanteen Stora Ensoa, Metsäliitto Osuuskuntaa sekä UPM-Kymmeneä vastaan. Metsähallitus haki tuolloin metsäyhtiöiltä 120 miljoonan euron korvauksia.
Aiemmin myös Helsingin käräjäoikeus hylkäsi Metsähallituksen kanteen. Käräjäoikeuden mukaan ei ollut näyttöä siitä, että kartelli olisi aiheuttanut Metsähallitukselle vahinkoa raakapuun alihintana.
Metsähallitus pitää valitusluvan hakemista perusteltua, koska asialla on sen mukaan laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.
– Metsähallitus katsoo, että vastaavissa tapauksissa näihin näytön arvioinnin kysymyksiin on tärkeää saada korkeimman oikeuden ennakkoratkaisu, tiedotteessa sanotaan.
Metsähallitus kertoi jo aiemmin aikovansa viedä metsäyhtiöt korkeimpaan oikeuteen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti