Lounais-Häme Lounais-Häme

Metsähallitus poistaa koronarajoituksia luontokohteista ja penää retkietiketin muistamista

Koronaviruksen vuoksi suljetut kansallispuistot avataan jälleen kesäkuun alussa. Torronsuolla tehdään kunnostustöitä, joiden vuoksi alueella liikkumista rajoitetaan ajoittain. Kuva: Tapio Tuomela
Koronaviruksen vuoksi suljetut kansallispuistot avataan jälleen kesäkuun alussa. Torronsuolla tehdään kunnostustöitä, joiden vuoksi alueella liikkumista rajoitetaan ajoittain. Kuva: Tapio Tuomela

Metsähallitus avaa luontokeskukset, perinnetilat ja varaus-, vuokra- sekä autiotuvat kesäkuun alusta alkaen. Lähiseudun kansallispuistoista avataan Liesjärvi. Torronsuolla tehdään kunnostus- ja rakennustöitä, joiden vuoksi alueella on ajoittain esimerkiksi liikkumisrajoituksia. Niistä ilmoitetaan tarkemmin töiden edetessä.

Kohteet suljettiin koronavirusrajoitusten vuoksi, ja nyt ne avataan uudelleen hallituksen linjausten mukaisesti. Metsähallituksen mukaan turvallisuudesta huolehditaan rajaamalla asiakasmääriä, turvaetäisyyksillä ja hygieniaohjeistuksella. Päätökset tarkentuvat tämän kuun aikana.

Metsähallitus painottaa retkietikettiä

Metsähallitus painottaa, että retkietiketti eli hyvä käytös luonnossa on nyt entistäkin tärkeämpää. Koronaviruspandemian aikana suomalaiset ovat lähteneet liikkeelle luontoon, mutta Metsähallituksen mukaan ilmi on tullut ikäviä lieveilmiöitä. Huhtikuussa Metsähallitus kertoi esimerkiksi ilkivallasta, kun suljettuja tupia oli auottu väkisin.

– Luontoon halutaan mennä nimenomaan luontoarvojen takia. Viime aikoina on ollut nähtävissä, että ne voivat olla vaarassa piittaamattoman käytöksen takia, sanoo luontopalvelujohtaja Timo Tanninen tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan, ettei Metsähallitus voi taata esimerkiksi retkikohteiden tupien siisteyttä, koska siistimisestä huolehtivat käyttäjät. Siksi Metsähallitus suosittelee telttaa tai riippumattoa yön yli kestäville retkille.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic