Lounais-Häme

Metsähallitus vetoaa luontoviisauteen: tee vappueväsherkut valmiiksi kotona ja noudata reitistön kulkusuuntia

Ruuhkaiset nuotiopaikat kannattaa kiertää. Ruohikkopalovaara-alueilla tulistelu on kielletty.
Liesjärven kansallispuisto Tammelassa on monen muun kansallispuiston tapaan kasvattanut suosiotaan korona-aikana. Kuva: Tapio Tuomela
Liesjärven kansallispuisto Tammelassa on monen muun kansallispuiston tapaan kasvattanut suosiotaan korona-aikana. Kuva: Tapio Tuomela

Vappuviikonloppuna moni todennäköisesti korvaa puistopiknikin retkellä kansallispuistoon ja muihin luontokohteisiin.

Metsähallitus toivoo ilottelun keskellä luontoviisautta vapun viettoon: turvavälit ja korostettu käsihygienia pitää muistaa luonnossakin.

Mukaan kannattaa ottaa herkkuja, joita ei tarvitse lämmittää ruuhkaisilla nuotiopaikoilla. Ruohikkopalovaara-alueilla tulistelu on kokonaan kielletty.

Vastuullinen retkeilijä kantaa roskat mukanaan pois tupakantumpeista lähtien. Retkeilijästä ei pitäisi jäädä jälkeäkään luontoon.

Suosi päällystettyjä teitä

Monet hiekkatiet ovat kevään kelirikon vuoksi huonossa kunnossa. Retkikohteille kannattaa ajella mahdollisuuksien mukaan päällystettyjä teitä pitkin.

Korona-aikaan kannattaa noudattaa reittien ohjeellisia kulkusuuntia, jos ne on määritelty. Näin vastaantuloliikennettä on polulla mahdollisimman vähän. Tietoa retkikohteista löytyy verkosta osoitteesta luontoon.fi.

Koirat ovat lämpimästi tervetulleita luontoon, mutta hihnassa luonnonvaraisten eläinten pesimärauhan kunnioittamiseksi.

Kanssaretkeilijät eivät välttämättä halua jakaa retkihetkeään koirien kanssa, joten taukopaikoilla koirat on hyvä kytkeä kauemmas eväiden nauttimispaikoista.

Retkiratsia muistuttaa hyvistä retkeilytavoista

Metsähallitus järjestää pääkaupunkiseudun kansallispuistoissa vappupäivänä Retkiratsian, jossa Metsähallituksen asiakasneuvojia ja erätarkastajia jalkautuu kertomaan hyvistä retkeilytavoista.

Retkiratsiaa ei toteuteta ryppyotsaisesti vaan tavoitteena on muistuttaa kansallispuiston sääntöjen noudattamisesta, terveysviranomaisten ohjeista ja antaa retkivinkkejä kansallispuiston kävijöille. Suosituimmilla paikoilla on myös liikenteenohjausta.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic