Lounais-Häme Forssa

Metsästyskoiraviikonloppu esittelee koiria ja koiraharrastusta Talsoilanpuistossa Forssassa

Suomenpystykorvia käytetään metsästyksessä eniten metsäkanalintujen metsästykseen, mutta sitä voi käyttää myös hirvien ja pienpetojen metsästykseen. Se noutaa myös veteen ammuttua riistaa.

Valtakunnallinen Metsästyskoiraviikonloppu esittelee metsästyskoiria ja koiraharrastusta laajemminkin lauantaina ja sunnuntaina ympäri maata. Forssassa koiraviikonlopun tapahtuma järjestetään lauantaina Talsoilanpuistossa kello 10–17.

Suomen Metsästäjäliiton ideoimassa kampanjassa tarjotaan etenkin lapsille- ja nuorille uusia elämyksiä sekä mahdollisuus tutustua erilaisiin metsästyskoiriin.

– Moni nuori pohtii harrastuskaverin hankintaa. Nyt he pääsevät tutustumaan eri vaihtoehtoihin, Metsästäjäliiton koulutuspäällikkö Henri Mutanen sanoo.

– Samalla metsästäjillä on erinomainen tilaisuus tuoda esille metsästyskoirien tärkeää roolia riistakantojen hallinnassa, suurriistavirka-avussa sekä saaliin talteenotossa, hän jatkaa.

– Tämä on seuroille myös hyvä tilaisuus kertoa paikallisille, miten erilaiset koirat toimivat ja lisätä metsästyksen hyväksyttävyyttä kotiseudulla.

Lounais-Hämeen Kennelkerhon järjestämä Forssan tapahtuma on suunnattu koko perheelle.

– Tarjolla on monenlaista ohjelmaa, esittelemme metsästyskoirarotuja, kerromme erilaisista aktiviteeteista metsästysajan ulkopuolella ja on siellä koiranäytöksiäkin, kertoo Forssan tilaisuuden vastaava Janne Kivivuori, joka toimii Lounais-Hämeen Kennelkerhon varapuheenjohtajana.

Lisäksi muun muassa partiolaiset esittelevät paikalla omaa toimintaansa ja keittävät nokipannukahvit. Liesjärven kyläyhdistys myy ja paistaa lettuja. Forssan kaupungin nuorisotoimi ja nuorten työpaja rakentavat polkuautoradan jääkiekkokaukaloon lapsille.

Talsoilanpuistoon odotetaan runsasta osanottoa.

– Vähän se on luvannut lumisadetta, mutta odotamme silti paikalle muutamia satoja kävijöitä. Sen verran paljon tapahtuma on kerännyt Facebookissa kiinnostusta, kertoo Kivivuori.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.1.2020

Uusimmat