Lounais-Häme Loimaa

Metsolat – Urjanlinna juhlistaa Kertunmäen kesäteatterin 40-vuotista taivalta – Kotimaista draamaa ja nostalgiaa luvassa Loimaalla

Metsolan perhe on kokoontunut Leppävaaraan kuulemaan mummon viimeistä tahtoa. Kuva: tuntematon
Metsolan perhe on kokoontunut Leppävaaraan kuulemaan mummon viimeistä tahtoa. Kuva: Sari Äikää-Torkkeli

Kertunmäen kesäteatterissa Loimaalla vietetään 40-vuotisjuhlaa kotimaisen draaman merkeissä 26.6.–12.7.2020. Nostalgia valtaa Kertunmäen, sillä juhlaesitykseksi on valittu 1990-luvun kotimaisen televisiotuotannon ehdoton suosikkisarja Metsolat, jonka jokaisella jaksolla oli yli miljoona katsojaa.

Carl Mestertonin ja Curt Ulfstedtin alkuperäiskäsikirjoitukseen perustuva Metsolat – Urjanlinna saa ensi-iltansa perjantaina 26.6.2020. Tekstin on dramatisoinut näytelmäksi tv-sarjaakin aikoinaan käsikirjoittanut ja siinä näytellyt Miisa Lindén. Esityksen ohjaa Sari Äikää-Torkkeli.

Metsolat – Urjanlinna kertoo Metsoloiden pienviljelijäperheen elämästä kuvitteellisessa Hoikan kunnassa, Kainuussa. Katsojien rakastaman 1980-luvun lopulle sijoittuvan tarinan aiheet koskettavat edelleen nykypäivän Suomessa. Esitys on elämänmakuinen sekoitus draamaa ja huumoria.

Riittävistä turvaväleistä huolehditaan

Metsolat – Urjanlinna esitetään Kertunmäen uudessa katetussa katsomossa. Sateelta ja paahteelta suojaavan katoksen lisäksi käytössä on selkänojalliset istuimet.

Näytökset toteutetaan Aluehallintoviraston yleisömääriä, turvavälejä ja hygieniaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Riittävän turvavälin takaamiseksi katsojia otetaan joka kolmannelle istuimelle, jolloin maksimikatsojamäärä on 110 henkilöä esitystä kohti. Katsomossa on paikat myös liikuntaesteisille. Kahvio toteutetaan ulkotiloissa. Lippujen ostoa tai varaamista etukäteen suositellaan.

Metsolat – Urjanlinna Kertunmäen kesäteatterissa Loimaalla 26.6.–12.7.2020. Ensi-ilta pe 26.6.2020 klo 19.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic