Lounais-Häme

Micolla mainio miesten matsi

Forssan Nyrkkeilijöiden ainoa kilpanyrkkeilijä Mico Hakkarainen otteli eilen Feeniksissä Peran kisoissa uransa ensimmäisen miesten ottelun.

Hakkaraiselle ei ilmaantunut vastusta A-poikien sarjaan, mutta yleisen sarjan alle 75 kilon sarjaan ilmoittautui viisi ottelijaa, joista Hakkaraisen vastustajaksi asettui Järvenpään Kehä-Karhujen Joni Nittymäki.

Nyrkkeilysääntöjen mukaan juniorit eivät saa otella yleisessä sarjassa, mutta Hakkarainen onnistui kiertämään säännön tultuaan toukokuussa 18-vuotiaana täysi-käiseksi.

Hakkarainen voitti ensimmäisen ottelunsa ilman kypärää eli miesten matsin tuomariäänin 2-1. Hajaäänituomio tuntui turhalta, sillä Hakkarainen oli ottelussa selvästi niskan päällä. Hän oli aktiivisempi joka erässä ja antoi enemmän iskuja kuin otti vastaan.

Kolmannessa erässä alkoi 19-vuotias järvenpääläinen potkunyrkkeilijä huojua jo tyrmäyksen partaalla ja viimeisellä minuutilla hänelle laskettiinkin lukua.

Hakkaraiselta puolestaan aukesi ottelun lopussa silmäkulma ottelijoiden päiden kolahdettua yhteen. Haava oli kuitenkin niin pieni ettei se vaatinut tikkausta eikä vaaranna tulevia otteluita.

Hakkaraisen onkin syytä olla kunnossa, sillä hän lähtee parin viikon kuluttua Mikkeliin hakemaan kolmatta peräkkäistä A-nuorten Suomen mestaruutta.

– Otin muutamia turhia iskuja vastaan, mutta kokonaisuutena ihan hyvä matsi ja hyvä että sain ottelun SM-kisojen alle, Hakkarainen tuumi.

Nuorten SM-kisat saattavat olla Hakkaraisen viimeiset junnukisat, sillä vuodenvaihteessa hän siirtyy yleiseen sarjaan. Näin Hakkarainen voisi osallistua ensi kertaa miesten SM-kisoihin helmikuussa.

– Ne kisat ovat vielä suunnittelun alla, Peran kisojen parhaana ottelijana palkittu forssalainen tuumi.

Hakkaraisen sarjana säilyy miehissäkin 75 kiloa.

– Minulla ei ole vaikeuksia pysyä tässä painoluokassa, pikemminkin olen vähän alipainoinen.

Peran kisoissa oteltiin tällä kertaa kymmenen kamppailua eli kehässä nähtiin 20 iskijää. Ilmoittautuneita oli lähes toinen mokoma, mutta osalle ei tullut vastustajaa ja osa jäi sairastuneena pois.

Kirkkonummen Nyrkkeilykerholla oli kisojen maineikkain valmentajakaksikko, kun kehäkulmassa neuvoja jakoivat kaksinkertainen MM-mitalisti Joni Turunen sekä ammattilaiskehässä Euroopan mestaruuden iskenyt Amin Asikainen. Ilmankos Kirkkonummen miehet voittivat ottelunsa.

Peran kisat keräsivät Feeniksin katsomoon jonkin verran aiempaa enemmän yleisöä eli pitkälti toistasataa, Lieneekö väkimäärään vaikuttanut olympialaisten ainoan mitalilajin status vai ilmainen sisäänpääsy? FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti