Lounais-Häme Forssa

Middlemist Camella valmis uuteen askeleeseen: Forssan musiikkiopiston bändi keikalle Helsinkiin

Musiikkiopiston bändeistä myös G.B.S. lähtee Helsinkiin Pop & Jazz-konservatorion keikalle.
Hanuristi Tuukka Nummila, laulusolisti Emmi Hernberg, rumpali Tuukka Saari ja basisti Jennifer Vanhatalo kuuluvat Middle Mist Camella-yhtyeeseen, joka lähtee esiintymään Pop & Jazz -konservatorion perusopetuksen vieraaksi. Kuvasta puuttuu kitaristi Mikko Alikärri. Kuva: Tapio Tuomela

Bändimusisointi edellyttää omatoimisuutta myös musiikkiopiston ympyröissä. Lisävauhtia suuntaus sai taiteen valtakunnallisen perusopetussuunnitelman muutoksesta, joka astui voimaan viime syksynä.

– Bändissä se tarkoittaa enemmän käytännön tekemistä ohjelmiston valinnasta ja keikkojen järjestämisestä sekä roudaamisesta lähtien, summaa Lounais-Hämeen musiikkiopiston bändiopettaja Timo Seppälä.

Lehtihaastattelusta selviämisen hän huomauttaa niin ikään kuuluvan valmiuksiin, joita bändien jäsenien tulee omaksua.

Ainakin Seppälän ohjaukseen kuuluva Middlemist Camella -kokoonpano osoittaa valmiutensa myös tällä saralla.

Joten asiaan siis. Middlemist Camellalla on tiedossa keikka Helsingissä toimivan Pop & Jazz-konservatorion perusopetuspuolen vieraana 6. päivä maaliskuuta.

Kyseessä on Lounais-Hämeen musiikkiopiston bändien ensimmäinen esiintyminen kyseisessä paikassa.

– Odotamme uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia sekä toivomme, että kaikki menisi hyvin, kuuluu joukon yhteinen viesti odotuksista, jotka liittyvät lähestyvään vierailukeikkaan.

Rumpali Tuukka Saari huomauttaa tilaisuuden tarjoavan bändille myös näytön paikan.

– Jos joku vaikka kiinnostuisi meistä jatkoakin ajatellen.

Vokalisti Emmi Hernberg odottaa Helsingin reissua myös ajatuksella, että siellä pääsee näkemään ja kuulemaan, missä tapahtuman muut bändit menevät niin musiikillisten linjaustensa kuin taitojensakin puolesta – vertailupohjaksi omalle tekemiselle.

Siitä periaatteesta olen lähtenyt, että kaikki laulaisivat, mutta en ole näitä Tuukkia saanut vielä oikein innostumaan ajatuksesta.

Tuukka Saaren ja Emmi Hernbergin lisäksi Middlemist Camellan muodostavat kitaristi Mikko Alikärri, basisti Jennifer Vanhatalo sekä joukkoon uusimpana jäsenenä viime syksynä liittynyt hanuristi Tuukka Nummila.

Stemmalauluakin kokoonpanosta löytyy, toistaiseksi lähinnä Mikko Alikärrin ansiosta.

– Siitä periaatteesta olen lähtenyt, että kaikki laulaisivat, mutta en ole näitä Tuukkia saanut vielä oikein innostumaan ajatuksesta. Vaikuttavat tässä tosin myös tekniset seikat kuten mikrofonien riittävyys, Timo Seppälä toteaa.

Middlemis Camellan musiikillinen linja kattaa kategoriat ABBA:sta Haloo Helsinkiin ja Olivia Newton-Johniin sekä bluesista jazzin kautta humppaan ja tangoon.

Opettaja Timo Seppälä huomauttaa ohjelmistokirjon antavan todistetta valmiuksista, johon joukko pystyy.

– Hevi meiltä vielä puuttuu, mutta kyllä sekin kiinnostaa. Niin me itseämme spiikkaammekin lavalla, että vedämme sitä, mitä pyydetään.

– Kokemusta on kertynyt myös säestystehtävistä musiikkiopiston tilaisuuksissa, bändiläiset viestivät.

Pop & Jazz -konservatorion keikalle Middlemist Camellan seuraksi lähtee Lounais-Hämeen musiikkiopistosta toisena bändinä G.B.S., joka on ottanut linjakseen gospelin ja kristillisen rockin.

– Nämä molemmat ovat esiintymiskeikoille valmiita bändejä, Seppälä määrittelee.

Tilaisuudessa esiintyy myös isäntäoppilaitoksen omia bändikokoonpanoja.

musiikillinen linja kattaa kategoriat ABBA:sta Haloo Helsinkiin ja Olivia Newton-Johniin sekä bluesista jazzin kautta humppaan ja tangoon.

Valtakunnallinen taiteen perusopetussuunnitelman muutos poisti musiikkiopistoista muun muassa tasosuoritukset sekä numeroarvostelut. Samalla lisääntyi oppilaiden valinnan vapaus.

Timo Seppälä huomauttaa, että opiskeltavaan tieto- ja taitomäärään muutos ei sellaisenaan vaikuta.

– Menetelmää on tässä nyt testailtu käytännössä viime syksystä lähtien ja hyvältä vaikuttaa. FL

Forssan musiikkiopiston suosio on korkealla

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic