Lounais-Häme

Miehestä, naisesta ja pojasta mittaa

 

Se oli nopeimmille niin helpon näköistä, mutta jokainen voi koittaa. 50 rohkeaa kokoontui hapottamaan itseään Hunnarilla polkujuoksussa, jonka reittiä Suomen kovimpiin polkujuoksijoihin lukeutuva Henri Ansio kuvailee yhdeksi Etelä-Suomen hienoimmista.

-Reitti on tosi upea. Tässä on hyvät korkeuserot ja alamäet ovat pääosin juostavia. Maasto on vaihtelevaa, eli kaikkea mitä polkujuoksuun kuuluu, Ansio hehkutti.

Salomon-Suunto Racing Teamia edustava Ansio paineli viime vuonna puolimaratonin Iso-Hunnarin mäissä aikaan 1.53.04. Tänä vuonna ajasta putosi puolitoista minuuttia, Ansion voittoaika oli 1.51.34,9.

-En odottanut ennätyksen parannusta. Tänä vuonna vauhdinjakoni oli viisaampi. Reitti oli tuttu ja osasin verrata väliaikoja, mistä oli hyötyä. Tulen ilman muuta ensi vuonna uudelleen.

Ansio juoksee sileätä, maratonia, polkujuoksua ja ultrajuoksua tasapuolisesti, mutta parasta menestystä on tullut polkujuoksussa. Loppukauden ohjelmaan kuuluu Kalevan kisojen kymppi, jos hän pääsee mukaan. Syksyn aikana Ansio kilpailee Suomessa joitakin polkujuoksuja ja myöhemmin tavoitteena on parantaa viime vuoden 33. sijaa polkujuoksun MM-kisoissa, jotka järjestetään tällä kertaa Portugalissa.

-Siellä on 85 kilometrin matkalla 5000 metriä korkeuseroa. Tämä Hunnarin reitti kävi hyvänä harjoituksena Portugaliin.

Miesten puolikkaalla Jorma Kivelä oli toinen ajalla 2.12.19 ja kanadalainen Adam Kuhn kolmas ajalla 2.18.06.

Naisten puolimaratonin sitkein ja nopein oli Meri Viljanen ajalla 2.47,26. Toinen oli Katja Koivulahti 2.58,46 ja kolmas Maija Kemppainen ajalla 3.02,55.

Miesten 5,3 kilometrin matkalla vasta 14-vuotias Tuusulan Voimaveikkojen Aron Pyssysalo oli kaikkia muita sitkeämpi. Nuorukainen selviytyi reitistä 33 minuutissa. Forssalainen Janne Korpela oli toinen ajalla 33.44,5 ja ypäjäläinen Pasi Kaunisto kolmas ajalla 34.47,7. Ensi viikon Pallaksen 134 kilometrin juoksuun neljän muun lounaishämäläisen kanssa valmistautuva Marko Tasanen verrytteli neljänneksi.

Pyssysalon päälaji on ampumahiihto, jossa on hän jo ehtinyt voittaa Suomen mestaruuden 13-vuotiaiden sarjassa.

-Vuokatissa olen harjoitellut polkujuoksua, mutta Forssassa olin ensimmäistä kertaa. Voittoa lähdin hakemaan. Reitti oli älyttömän rankka, en olisi uskonut sitä noin jyrkäksi, Pyssysalo kertoi maalissa.

Innokkaana juoksuharrastajana tunnettu Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko osallistui tänäkin vuonna Hunnarin hapotukseen. Viime vuoden ajastaan Sulkko pudotti yli 7 minuuttia saavuttuaan maaliin ajassa 45.11,8.

-Pohdin lauantain lenkin jälkeen pitkään osallistumista. Reitti oli nyt tuttu, enkä vetänyt itseäni sippiin ensimmäisessä mäessä, kuten viime vuonna, jolloin hapotti kunnolla. Ensi vuonna tullaan taas, jos kalenteriin sopii ja aloitan harjoittelun puolikkaalle, näillä näkymin Riihimäen kaupunginjohtajaksi lokakuussa siirtyvä Sulkko lupasi.

Naisissa voiton vei helsinkiläinen Anna Kara ajalla 40.48,3. Forssalainen Elina Laaksonen oli toinen 20 sekuntia hävinneenä ja jokioislainen Kirsi Raiskio kolmas vajaan puolen minuutin päässä Laaksosesta. FL

 

 

Asiasanat

Fingerpori

comic