Lounais-Häme Somero

Mielenterveystyötä kehitetään voimakkaasti Somerolla – Tavoitteena on pureutua ongelmiin mahdollisimman varhain

Mielenterveystyön kehittämistyöryhmä suunnittelee isoa muutosta. Lisäresurssien avulla akuuttien toimien lisäksi tehoa saataisiin myös ennaltaehkäisevään työhön.
Kotihoidon sekä mielenterveys ja päihdeyksikön esimies Mari Paasikivi sekä mielenterveyshoitaja Heli Mannonen haluavat viedä mielenterveystyötä entistä enemmän ennaltaehkäisevään suuntaan. Tällä hetkellä painopiste on akuuttien kriisien hoidossa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kotihoidon sekä mielenterveys ja päihdeyksikön esimies Mari Paasikivi sekä mielenterveyshoitaja Heli Mannonen haluavat viedä mielenterveystyötä entistä enemmän ennaltaehkäisevään suuntaan. Tällä hetkellä painopiste on akuuttien kriisien hoidossa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mielenterveys- ja päihdeyksikön toimintaa ollaan Somerolla laittamassa uuteen uskoon. Kesällä vain kahden mielenterveyshoitajan varassa pyörineeseen yksikköön on saatu rekrytoitua viimein vastaava sairaanhoitaja, joka pääsee täyspainoisesti työn makuun syksyn kuluessa.

Kehittämistyöryhmä esittää lisäksi jo useamman vuoden ilman rahoitusta uinuneen sairaanhoitajan toimen aktivoimista.

– Yksikön on pelastanut vain hyvin sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö. Uusi organisointi vapauttaisi mielenterveyshoitajien työpanoksen enemmän ennaltaehkäisevään työhön. Nyt on keskitytty pääasiassa työikäisiin aikuisiin, mutta jatkossa myös ikäihmiset ja nuoret olisivat paremmin ennaltaehkäisevän työn piirissä. Sairaanhoitajatiimi voisi keskittyä yhteistyöhön lääkärien ja erikoissairaanhoidon suuntaan, työryhmään kuuluva kotihoidon sekä mielenterveys- ja päihdeyksikön esimies Mari Paasikivi summaa.

Vain akuutteja kriisejä on voitu hoitaa

Nykyresursseilla Somerolla on voitu keskittyä vain akuuttien kriisien hoitoon. Esimerkiksi ryhmätoiminnot ovat olleet jäissä jo vuoden ja kuntoutumista tukeviin toimiin ei ole ollut resursseja.

– Sairaanhoitajan rekry on ollut todella haasteellista ja yhtä hankalaa on myös sijaisrekry. Päihdehuollon osaamista on ollut todella vaikea saada Somerolle. Sama ongelma on toki muillakin kaupungeilla, Paasikivi kertoo.

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö perustettiin Somerolle vuonna 2003, jolloin työhön irrotettiin kotihoidosta kaksi työntekijä. Enimmillään työntekijöitä on ollut viisi. Vaatimukset ovat kasvaneet valtavasti, sillä asiakkaat ovat nykyään entistä moniongelmaisempia. Asiakasprofiili on Paasikiven mukaan muuttunut merkittävästi viimeisen 10 vuoden aikana.

Työ vaatii nykyään yhä enemmän osaamista ongelmien ennaltaehkäisyyn ja asiakkaiden moniongelmaisuuteen liittyen. Kriisityöryhmän perustaminen kuuluu myös kehittämistyöryhmän suunnitelmaan.

Kaupunki on osallistumassa muiden Varsinais-Suomen kuntien tavoin Mielenterveysosaamisen vahvistaminen kunnissa -hankkeeseen, johon on haettu valtionapua. Hanke ja tuleva sote-uudistus korostavat juuri ennaltaehkäisyn merkitystä sekä palvelujen painopisteen siirtymistä perustasolle.

Investointi maksaisi itsensä pian takaisin

Suunnitelmissa olevissa muutoksissa kyse on merkittävistä summista. Pelkkä sairaanhoitajan toimen aktivoiminen vaatii talousarvioesitykseen kirjattua noin 41000 euron vuotuista määrärahaa. Myös lisäkoulutusta vaaditaan ja tilakysymyksiin tarvitaan pysyvä ratkaisu.

Tällä hetkellä yksikkö toimii väliaikaisesti kuntoutuksen tiloissa, kun koronan vuoksi vakituiset tilat on varattu ylähengitystieinfektiopotilaille mahdollista poliklinikan uudelleenperustamista varten.

– Tilat ovat vanhassa asuinrakennuksessa, joten yksikkö tarvitsisi asianmukaiset, pysyvät ja työturvallisuuden kriteerit täyttävät tilat mielellään terveyskeskuksen läheisyydestä.

Mari Paasikivi kertoo, että Someron terveydenhuollossa kaikilla on vahva tahtotila uudistuksen läpiviemiseen. Kaikki on kiinni rahoituksesta.

– Menoerästä nyt olisi kyse, mutta summa maksaisi itsensä nopeasti takaisin. Yhden mielenterveyspuolen asiakkaan hyvä hoito voi taata koko perheen hyvinvoinnin ja säästää tarpeen esimerkiksi lastensuojelun sijoituksilta tai kalliilta erikoissairaanhoidolta, hän tähdentää.

Työryhmä pureutuu jatkossa tarkempiin kustannuksiin. Asia etenee syksyn kuluessa uudelleen kunnanhallituksen ja edelleen valtuuston käsittelyyn.

– Tarkoitus on käynnistää toisen sairaanhoitajan rekrytointi heti, jos asialle näytetään vihreää valoa. Ihannetilanne olisi, että toimintaa päästäisiin pyörittämään vuoden alusta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic