Lounais-Häme Forssa

Mielikuvat Forssasta uusiksi ehtootoreilla – Kehräämön toimijat halutaan tehdä torikävijöille tutummiksi

Kehräämön ehtootoreja järjestetään ensi kesänä erityisesti lapsiperheitä ajatellen. Kehräämön toimijoihin tutustutaan torien etkoilla torstaina 23. toukokuuta.
Erkki Tervomaan mielestä ehtootorit ovat erinomainen tapa tutustua Kehräämön alueeseen ja sen toimintaan. Kuva: Tapio Tuomela
Erkki Tervomaan mielestä ehtootorit ovat erinomainen tapa tutustua Kehräämön alueeseen ja sen toimintaan. Kuva: Tapio Tuomela

Kehräämön ehtootorit jatkuvat samaan tapaan kuin edellisinäkin vuosina. Uutta eloa toreille puuhaa tänä kesänä Erkki Tervomaa, joka myy ehtootorien toripaikkoja ja neuvottelee toreille yrityksiä ehtooisänniksi.

– Kun aiempina vuosina kävin ehtootoreilla, huomasin vanhana kauppamiehenä, että jos kauppiaita ei ole, niin ei ole kävijöitäkään.

Tervomaan tavoitteena on lisätä sekä kauppiaiden että kävijöiden määrää ehtootoreilla.

Ehtootoria järjestetään lapsiperheet edellä, ja jokainen toriehtoo on teemoitettu erilaisilla tapahtumilla. Tervomaa mainitsee muun muassa 4. heinäkuuta järjestettävän arjen turvaa -teemaisen torin.

– Torille on tulossa muun muassa armeijan bändi ja ajoneuvoja, sekä vapaapalokunta, palokunta ja poliisi.

Tavoitteena on, että jokaisella torilla on yksi vetovoimatekijä ja sen lisäksi paikallista ohjelmaa.

Ehtootorit ovat loistavia kohtaamispaikkoja perheille, ja Tervomaa toivoo, että torit saavat ihmisiä liikkeelle.

– En itsekään ennen ymmärtänyt, kuinka paljon hienoa toimintaa Kehräämöllä on. Me forssalaiset emme taida itse tietää, kuinka hieno paikka tämä on. Meidän pitäisi olla ylpeitä ja tuoda sitä enemmän esille, Tervomaa pohtii.

Ehtootoreilla ihmisiä kannustetaankin liikkumaan Kehräämön ympäristössä. Toreilla on luvassa muun muassa Kehräämön alueelle sijoittuvia kulttuurisuunnistuksia, joihin pienetkin lapset voivat osallistua.

Ehtootorien toriemäntä Marica Seudun mukaan ehtootorit ovat olleet suosittuja tapahtumia, joissa on riittänyt sekä myyjiä että ostajia.

– Osallistujamäärät riippuvat toki paljon keleistä. Viime kesä oli todella kuuma ja kuiva, ja se vaikutti osallistujien määrään.

Ehtootoreihin kuuluu aina myös kirppis, joka ei ole sidottu torin teemaan. Myös ehtootorien etkoilla 23. toukokuuta on kirppis.

Torikävijöiltä Seutu on saanut palautetta, että ehtootorien kirppikselle on ollut helppo tulla niin myyjäksi kuin ostajaksikin.

– Torilla on aina ollut hyvä tunnelma ja paljon ihmisiä liikkeellä.

Tulevana kesänä ehtootorille on tulossa enemmän perinteistä torimeininkiä. Seudun mukaan toritarjonta laajenee, ja seutukuntalaisten kannattaa tulla tutustumaan ehtootoreihin.

– Aiempina vuosina ehtootoreille on osunut myös muutamia turisteja, jotka ovat olleet aivan haltioituneita. Kehräämö ja ehtootori ovat muuttaneet heidän aiemman kuvansa Forssasta täysin, Seutu sanoo.

Kesän ensimmäinen ehtootori järjestetään 23. toukokuuta. Teema on ehtootorin etkot, ja silloin tutustutaan Kehräämöön ja sen toimijoihin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic