Lounais-Häme

Autokeitaalle nukahtanut olikin varkaussarjasta epäilty – Vei omaisuutta lukituista kaapeista

Poliisin mukaan kuljettaja loukkaantui ja auto vaurioitui Jokioisilla tapahtuneessa ulosajossa. Kuva: Pekka Rautiainen

Poliisi otti myöhään tiistai-iltana Forssan Autokeitaalla kiinni miehen, jonka epäillään tehneen useita varkauksia yritysten tiloissa lähimmän viikon aikana. Lisäksi miehen epäillään anastaneen yhden henkilöauton tiistai-iltana.

Miehen epäillään viikon aikana vierailleen luvatta useiden forssalaisten yritysten tiloissa ja anastaneen sieltä omaisuutta. Poliisi on saanut ilmoituksia, joiden mukaan yritysten henkilöstötiloissa oleviin kaappeihin on murtauduttu, usein väkivalloin. Kaapeista on viety lähinnä avaimia ja lompakoita.

Varasti auton ja nukahti huoltoaseman pöytään

Tekijän jäljille poliisi pääsi tiistai-iltana yhden asianomistajan ilmoitettua varkaudesta ja autovarkaudesta. Asianomistaja ilmoitti, että hänen työmaallaan sosiaalitiloissa lukitusta kaapista oli viety 200 euroa rahaa ja auton avaimet. Tekijä oli myös käyttänyt varastamiaan avaimia ja ottanut luvatta käyttöönsä varkauksista ilmoittaneen henkilön omistaman auton.

Myöhemmin illalla hätäkeskus ilmoitti kello 22.51 miehestä, joka nukkuu pöydässä Autokeitaan liikenneasemalla Forssassa. Poliisiartion mennessä paikalle mies oli siirtynyt ulos ja käveli lähimaastossa. Epäilty 36-vuotias mies otettiin kiinni ja hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksessa aikaisemmin anastetuksi ilmoitetun auton avaimet. Anastettu auto oli pysäköitynä liikenneaseman edessä.

Mies otettiin kiinni epäiltynä yhteensä ainakin kuuteen eri varkauteen. Kaikki mainitut rikokset ovat tapahtuneet noin viimeisen viikon kuluessa.

Kulunvalvontaan ja lukitukseen kannattaa kiinnittää huomiota

Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, mikä on anastetun rahan ja muun omaisuuden arvo. Lisäksi poliisilla on tutkinnassa samaan rikosvyyhtiin liittyvä anastetun maksukortin luvaton käyttö.

Yhteistä varkauksille on se, että ne ovat tapahtuneet yritysten tiloissa ilmeisesti niiden toimiaikoina. Poliisi kehottaakin yrityksiä kiinnittämään erityistä huomiota kulunvalvontaan sekä tilojen lukituksiin.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

22.2.2020

Uusimmat