Lounais-Häme

Mies kaahasi poliisia pakoon moottoripyörällä - Kotietsinnässä löytyi räjähteitä

Takaa-ajon aikana mies ajoi pitkin jalkakäytäviä ja kevyenliikenteenväyliä.
Arkistokuva. Kuva: Kimmo Penttinen

45-vuotias mies pakeni poliisia moottoripyörällä Hämeenlinnan keskustassa lauantai-aamuna.

Poliisipartio oli yrittänyt pysäyttää moottoripyörän Paasikiventiellä käyttäen pysäytysvaloja. Pyörän kuljettaja oli kuitenkin lähtenyt partiota pakoon.

 

Paasikiventieltä kuljettaja kääntyi Saaristenkadulle ja sieltä edelleen kauppakeskus Tavastilan pihaan ajaen Palokunnankadulla jalkakäytävää pitkin.

Palokunnankadulta hän ajoi kohti linja-autoasemaa ja sen läpi takaisin Palokunnankadulle. Sieltä hän kääntyi Arvi Kariston kadulle ajaen pysäköintialueen ja viheralueen läpi Paasikiventielle jatkaen pakoa Keinusaarta kohden.

Paasikiventien sillan jälkeen kuljettaja kääntyi oikealle Vanajantien viereiselle kevyenliikenteenväylälle ja sieltä Kantolankadun kevyenliikenteenväylälle, jossa oli tapahtuma-aikaan useita jalankulkijoita.

Takaa-ajo jatkui valtatie 10:lle kohti Lahtea. Katuman liikenneympyrässä moottoripyörän kuljettaja ajoi liikenneympyrää vastakkaiseen suuntaan ja jatkoi ajoaan edelleen kohti Lahtea.

Harvialantiellä partio pääsi pakenevan moottoripyörän edelle hidastamaan tämän nopeutta. Moottoripyörän kuljettaja ajoi ojaan ja hänet saatiin kiinni. Kiinnioton yhteydessä mies pudotti maahan huumausaineita.

 

Kuljettaja ajoi taajama-alueilla enimmillään noin 80 km/h nopeutta. Kuljettaja on toistaiseksi ajokiellossa.

Miehen asuntoon tehtiin kotietsintä, jonka yhteydessä asunnosta löytyi räjähteitä.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, huumausainerikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja räjähderikoksena.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic