Lounais-Häme

Forssalaismies joi siideriä kahden naisen kanssa kotonaan – Aamulla hän huomasi tonnien käteisnostot

Turun hovioikeus piti voimassa naisen ja tämän kumppanien saamat tuomiot.
Monessa tapauksessa asianomistajat eivät ole havainneet pankkikorttiensa anastuksia useaan päivään, jona aikana huijarit ovat tyhjentäneet tilit. Arkistokuva. Kuva: Markku Uhari
Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi kahdelle naiselle vankeutta maksuvälinepetoksista. Kuva: Markku Uhari

Oikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen naisen yli kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen maksuvälinepetosten vuoksi. Nainen anasti toveriensa kanssa kahdelta eri mieheltä tuhansien eurojen arvosta omaisuutta ja rahaa.

Turun hovioikeus päätti tällä viikolla olla muuttamatta Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomiota sen jälkeen, kun nainen peruutti oman valituksensa. Kokonaisuudessa tuomittiin myös kaksi muuta naista.

Varsinaisia rikoksia oli kaksi. Niistä toinen tehtiin kesäkuussa 2018 Forssassa, toinen Hämeenlinnassa saman vuoden elokuussa.

Lainoja ja käteisnostoja yöllä

Forssassa tehdyssä petoksessa nainen oli mennyt ystävänsä kanssa erään miehen luo viettämään iltaa. Kolmikko nautiskeli oikeuden asiakirjojen mukaan siideriä miehen kotona, ja illanvieton lomassa mies poistui ulos tupakalle.

Hänen verkkopankkitunnuksensa olivat sisällä ja pankkikortti autoon jätetyssä lompakossa.

Seuraavana aamuna mies huomasi, että hänen pankkitililleen oli tullut 14 000 euron edestä lainoja eri firmoilta ja tililtä oli nostettu 10 000 euroa eri nostoina. Myös hänen luottokortiltaan oli nostettu rahaa. Sekä lainat että nostot oli tehty yöllä ja varhain aamulla.

Hänen pankkikorttinsa oli lompakossa, joten mies arvioi, että naiset olivat vieneet sen, käyttäneet sitä ja palauttaneet sen takaisin myöhemmin.

Oikeus uskoi miehen kertomusta ja arvioi, että naiset ovat voineet kuvata miehen verkkopankkitunnukset ja passin ja tehdä lainahakemukset miehen nimissä. Miehen poliisille tunnistama nainen kiisti syytteet. Hänet kuitenkin tuomittiin törkeästä maksuvälinepetoksesta ja identiteettivarkaudesta. Toista naista ei saatu kiinni.

Luvattomia ostoja koruliikkeistä

Myöhemmin samana kesänä sama nainen syyllistyi toisen naisen kanssa maksuvälinepetokseen Hämeenlinnassa. Tällä kertaa uhrina oli toinen mies.

Mies lyöttäytyi kostean viikonloppunsa aikana kolmen naisen seuraan ja antoi heille pankkikorttinsa ja sen tunnusluvun, jotta he voisivat maksaa sillä muun muassa juomia, tupakkaa ja kännykän laturin. Mies oli jäänyt naisten autoon kauppareissun ajaksi.

Naiset olivat kuitenkin ostaneet kortilla hieman muutakin. Kortilla oli maksettu ostoksia kahdesta hämeenlinnalaisesta koruliikkeestä yhteensä 3 500 eurolla ja tavaratalosta yli 850 eurolla. Miehen kortilla oli ostettu muun muassa Playstation-pelikonsoli.

Naisista kaksi tunnusti käräjäoikeudessa, ja Forssan petoksesta tuomittu nainen ja tämän kumppani tuomittiin maksuvälinepetoksesta. Yksi mukana olleista naisista tuomittiin sakkoihin luvatta ostetun tavaran kätkemisrikoksen osalta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic