Lounais-Häme Forssa

Mies puukotti toista 33 kertaa tyhjien tölkkien takia – Syyttäjä vaatii puukottajalle murhatuomiota viime kesänä Forssassa tapahtuneesta veriteosta

Syyttäjä vaatii puukottajalle murhatuomiota viime kesänä Forssassa tapahtuneesta veriteosta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin maanantaina murhasyyte viime kesänä Forssassa tapahtuneesta puukotuksesta.

Nuori mies oli puukottanut iäkkäämpää miestä kirkkopuistossa Forssan keskustassa 1. heinäkuuta ennen puoltayötä. Uhrista löytyi 33 pisto- ja viiltohaavaa päästä jalkoihin. Uhrin kuolemaan johtaneet iskut olivat kohdistuneet kaulaan ja rintakehään.

Ruumiinavauksen tehneen lääkärin mukaan kuusi iskua oli läpäissyt rintaontelon sisäseinämän.

Mies kuoli saamiinsa vammoihin, ennen kuin alaikäisten todistajien paikalle hälyttämä ambulanssi oli saapunut paikalle.

Syyttäjän mukaan tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja julma: julmuutta osoittaa, että syytetty oli kohdistanut pistoja ja viiltoja uhriin tämän ainakin osittain ollessa maassa ja puolustuskyvytön. Uhrin käsistä löytyi torjuntavammoja.

Syytetty tunnusti hermostuneensa Forssassa tunnetulle pullokerääjälle. Syytetyn mielestä tölkit olisivat kuuluneet jollekin kodittomalle, kuten hänelle. Syytetyn mukaan riita tölkkikassista äityi nyrkkitappeluksi, jossa osumia saivat molemmat miehet.

Oikeudessa uhria kuvailtiin Forssassa tutuksi kasvoksi, joka oli kerännyt pulloja eli siivonnut ympäristöä yrittämättä hyötyä harrastuksesta rahallisesti. Uhria kuvailtiin rauhalliseksi ja ystävälliseksi. Todistajien mukaan hän ei myöskään ollut halunnut tapella tölkkikiistassa.

Syytetty kertoi, että uhri oli provosoinut häntä käyttämään puukkoa. Syytetty kertoi olleensa alakynnessä puistopainissa, jonka vuoksi hän oli turvautunut puukkoon.

Syytetyn mukaan hänellä on vain hataria muistikuvia paitsi tapahtuneesta, myös koko kesästä.

Teon jälkeen syytetty oli poistunut paikalta hälyttämättä apua.

Poliisi löysi pian syytetyn asunnosta kahdeksan kilometrin päästä Tammelasta, jonne hän oli ajanut polkupyörällä. Syytetty kertoo, että hän oli mennyt ystävilleen paikkaamaan verta vuotavat haavansa.

Surmaväline eli noin 10 senttimetriä pitkällä terällä varustettu puukko löytyi syytetyn taskusta.

Keskusrikospoliisin laboratorion tekemien dna-testien perusteella uhrin ja syytetyn verta löytyi puukosta sekä syytetyn vaatteista ja polkupyörän rungosta.

Syytetty on ollut vangittuna heinäkuusta lähtien. Syytetty myönsi käräjäoikeuden istunnossa syyllistyneensä tappoon, mutta kiistää murhan.

Puolustuksen mukaan valitettava surmateko oli tapahtunut syytetyn kiihtyneessä tilassa, ja tilanne oli riistäytynyt käsistä. Puolustus hakee syytetylle mielentilalausuntoa.

Syyttäjän mukaan puukon iskut kohdistuivat uhriin täysin yllättäen ja ilman, että uhri olisi antanut mitään aihetta väkivallan käytölle. Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeus päättää tuomiosta 17. joulukuuta. FL

Aiheesta aiemmin: Forssan henkirikosta tutkitaan nyt murhana

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic