Lounais-Häme

Mies sytytti Seinäjoella kotinsa - puoliso kuoli, lapsi tointui 12 minuutin elvytyksen jälkeen

Helsinki
31.08.2018, 16:57

Kotimaa

Mies sytytti Seinäjoella kotinsa tuleen viime vuoden syyskuussa ja aiheutti puolisonsa kuoleman sekä hengenvaaran kahdelle lapselleen, Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus toteaa välituomiossa.
Oikeus ottaa vasta mielentilatutkimuksen jälkeen kantaa siihen, mihin rikoksiin mies syyllistyi. Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta murhasta, kahdesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä.
Välituomiossa todetaan, että mies sytytti pienmoottoribensiinin avulla perheensä omakotitalon tuleen. Palo levisi räjähdysmäisesti.
Oikeuden mukaan muun muassa yläosasta palanut ja alaosasta melko hyvin muotonsa säilyttänyt kanisteri kertoi siitä, että kanisteri oli pystyssä eikä kaatunut vahingossa. Kanisterin korkki löytyi tiskipöydältä.
Perheen kolmen ja puolen vuoden ikäinen poika on esittänyt raapaisuliikkeen ja sanonut, että ”isi käänsi tulen päälle”.
– Vaikka lapsen kertomuksessa on puutteita ja epätarkkuuksia, on hän kuitenkin itse pääasiasta eli tulen sytyttäjästä kertonut yksiselitteisesti, välituomiossa sanotaan.
Perheen kuusivuotias tytär saatiin tointumaan 12 minuutin elvytyksen jälkeen. Perheen äiti kuoli.

Päästä löytyi vamma

Kuolleen puolison päästä löytyi vamma, jonka mies syyttäjän mukaan aiheutti ennen kuolemaa. Oikeus katsoi toisin.
Oikeuden mukaan on mahdollista, että perheen äiti törmäili savun aiheuttaman pimeyden vuoksi.
– Seinään tai muuhun esteeseen törmääminen huomioiden hän on kuitenkin hengittänyt jo liian pitkän savukaasuja, ja häkä on vienyt häneltä nopeasti ja yllättäen toimintakyvyn, välituomiossa sanotaan.
Perheen poika kertoi isovanhemmilleen, että hänen isänsä olisi lyönyt äitiä vasaralla. Lapsi ei kuitenkaan kertonut asiasta oikeuspsykologisten kuulemisten yhteydessä.
Välituomion mukaan vamma päässä ei myöskään täsmännyt vasaraan, eikä vamman aiheuttanutta esinettä ole löydetty.
Lapsi kertoi haastatteluissa, että isä olisi mennyt pelastamaan äitiä. Myös todistajahavaintojen perusteella mies meni palavaan taloon uudestaan sisälle.
Oikeuden mukaan miehen tarkoituksena oli tässä vaiheessa pelastaa tytär ja puoliso.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti