Lounais-Häme Hämeenlinna

Mies viilteli ja tappoi toisen – Käräjäoikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Miehelle vaadittiin oikeudessa tuomiota murhasta. Arkistokuva on helmikuussa käydystä oikeudenkäynnistä. Kuva: Juho Peltoniemi
Miehelle vaadittiin oikeudessa tuomiota murhasta. Arkistokuva on helmikuussa käydystä oikeudenkäynnistä. Kuva: Juho Peltoniemi

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa käsiteltiin maanantaina miehen kuolemaan johtanutta tapausta, jossa syyttäjä vaati tekijälle tuomiota murhasta.

Mies tappoi viime vuoden lokakuussa Hauholla sijaitsevassa kerrostaloasunnossaan kylään kutsumansa miehen.

Miehet olivat nauttineet pitkin päivää alkoholia, kunnes syytetty oli hermostunut vieraansa puheista. Mies oli käynyt vieraansa kimppuun, jonka jälkeen miehet olivat painineet lattialla.

Tämän jälkeen asukas oli lyönyt ja viillellyt vierastaan kahdella veitsellä kymmeniä kertoja.

Miestä syytetään myös hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjän mukaan mies oli käsitellyt uhrinsa ruumista pahennusta herättävällä tavalla leikkaamalla kuoleman jälkeen tämän sukuelimet irti saksilla.

 

Teon jälkeen syytetty oli siivonnut asuntoa, saunonut ja pessyt käyttämänsä veitset.

Seuraavana aamuna hän oli ottanut yhteyttä hätäkeskukseen ja ilmoittanut tappaneensa miehen. Oikeudessa todistajana kuultu poliisi kertoi syytetyn tunnustaneen tekonsa puhelimessa. Mies oli myös kertonut, mistä hänen surmatyössä käyttämänsä teräaseet löytyivät.

Tekopaikalle saapuneet poliisipartio ja ensihoitaja olivat todenneet asunnon lattialla maanneen miehen kuolleeksi.

Syyttäjän mukaan teko oli tehty erityisen julmalla ja raa’alla tavalla, sillä puolustuskyvyttömään uhriin oli kohdistettu suuri määrä lyöntejä ja viiltoja.

 

Syytetty ei halunnut tulla kuulluksi oikeudenkäynnissä. Oikeudessa syytetyn osallisuutta vieraansa kuolemaan pidettiin kiistattomana.

Mies oli kiistänyt esitutkinnassa, että hänellä olisi ollut etukäteen aikomus surmata vain etunimeltä tuntemansa mies. Syytetty oli kertomansa mukaan nauttinut kuukausien ajan alkoholia päivittäin.

Käräjäoikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen. Hän on yhä vangittuna. HäSa

 

Artikkelia päivitetty 18.2. kello 13.33: Lisätty tieto mielentilatutkimukseen määräämisestä, todistajana toimineen poliisin osuus ja tarkennettu kauttaaltaan tekstin sisältöä.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic