Lounais-Häme

Mies tunkeutui Ilomantsissa toisten koteihin - riehui poliisin mukaan viikate kädessä, suihkutti kasvoihin hyttysmyrkkyä ja sohi veitsellä päätä kohti

Ilomantsi
30.07.2018, 15:05

Kotimaa

Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi tapauksessa, jossa mies riehui rivitalon pihamaalla ja tunkeutui toisten asuntoihin toukokuussa. Mies muun muassa tunkeutui yhteen asuntoon takaoven kautta viikate kädessään ja hajotti asuntoa sillä, kertoo poliisi. Toisessa asunnossa mies sumutti poliisin mukaan asukasta hyttysmyrkkypullolla kasvoihin. Kolmannessa asunnossa miehen epäillään yrittäneen lyödä toista miestä veitsellä kohti päätä, mutta tämä sai kätensä väliin. Toinen lyönti osui kasvoihin, mutta vammat jäivät poliisin mukaan olosuhteet huomioon ottaen vähäisiksi.
Lisäksi mies oli poliisin mukaan tunkeutunut vielä neljänteenkin asuntoon auki olleen takaoven kautta veitsi kädessä ja uhannut asukasta tappamisella. Asukas pakeni asunnosta etuoven kautta. Lisäksi viidennen asunnon ikkuna oli rikottu.

Epäilty on kertonut, ettei muista yhtään mitään

Tapahtumat saivat alkunsa torstai-iltana toukokuun lopussa hieman iltaseitsemän jälkeen, kun useat Mantsintiellä sijaitsevan taloyhtiön asukkaat ottivat yhteyttä hätäkeskukseen.
Paikalle menneet poliisipartiot saivat selville, että samassa taloyhtiössä asuva, vuonna 1993 syntynyt mies oli tunkeutunut väkivalloin useaan rivitaloasuntoon. Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään yhdestä tapon yrityksestä, kolmesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä, kahdesta laittomasta uhkauksesta sekä kahdesta vahingonteosta.
Epäilty on kertonut kuulusteluissa olleensa tapahtumailtana niin päihtynyt, ettei hän muista tapahtumista yhtään mitään, eikä hän osaa selittää toimintaansa millään lailla. Laboratoriolausunnon perusteella rikoksesta epäillyn verestä löytyi alkoholia ja kannabista. Mies on edelleen tutkintavankeudessa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic