Lounais-Häme Hämeenlinna

Mies vainosi entistä puolisoaan – Levitti naisesta alastonkuvia ja ripusti hieromasauvan pihapuuhun

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut hämäläismiehen vainoamisesta, kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Mies häiritsi naisen elämää monin tavoin muutaman kuukauden ajan pariskunnan eron jälkeen. Käräjäoikeuden mukaan mies toistuvasti seurasi, tarkkaili ja otti oikeudettomasti yhteyttä entiseen puolisoonsa siten, että se on ollut omiaan aiheuttamaan pelkoa tai ahdistusta. Mies kiisti vainoamisen. Hän kertoi olleensa naiseen yhteydessä tiedustellakseen tai hakeakseen naisen luokse jäänyttä omaisuuttaan.

 

Mies lähetteli kielloista huolimatta naiselle lukuisia epäasiallisia viestejä, joissa syyteltiin ja arvosteltiin ex-puolison alkoholin käyttöä ja seksisuhteita. Lisäksi mies oli ripustanut naisen kotipihan puuhun roikkumaan hieromasauvan, jossa luki naisen nimi. Naisen lapset löysivät seksilelun.

Mies oli myös levittänyt naisesta useita alastonkuvia naisen kotipihan läheisyyteen ja asettanut yhden kuvista naisen ystävän auton etuikkunaan kaupan pihassa. Osaan kuvista mies oli kirjoittanut “saunaseuraa” ja naisen salaisen puhelinnumeron.

 

Mies tuomittiin maksamaan 85 päiväsakkoa, josta tuli maksettavaa 2 125 euroa. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan entiselle puolisolleen korvauksia 2 100 euroa tilapäisestä haitasta ja kärsimyksestä. Nainen vaati yhteensä 12 500 euron korvauksia.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic