Lounais-Häme

Mihin into riittää?

FoKoPon uusiutunut joukkue ei ole kovin kokenut, kookas eikä leveätasoinen.

Joukkue on kuitenkin nopea, innokas ja ahkera.

Huomenna alkavassa A-divisioonassa nähdään mihin nuo eväät riittävät.

FoKoPon miehistö on vaihtunut viime kaudesta niin, että jäljellä ovat vain Kotavuon veljekset Henri ja Johan.

Uusia pelureita ovat neljä edelliskautta Kauhajoella ja Kotkassa Korisliigaa pelannut oma kasvatti Markus Molenius, Namika Lahden toissa vuoden A-poikien Suomen mestarijoukkueeseen lukeutunut Aku Haikonen, Hyvinkään Pontevassa viime kauden pelannut ToPo-kasvatti Semi Saari sekä Leppävaaran Pyrinnön kasvatti Muhamed Haji.

FoKoPon omista junioreista edustusjoukkueeseen nousivat Konsta Mastomäki ja Antti Heinonen.

FoKoPo aloittaa kauden kahdella amerikkalaispelaajalla. Sekä takamies John Merchantilla että laitahyökkääjä Juwan Howardilla on alla välivuosi. Merchant on aiemmin pelannut Italian alasarjoissa ja Howard Espanjan kakkosliigassa sekä Meksikon pääsarjassa.

FoKoPon uusi joukkue on paitsi nuori – keski-ikä 22 – myös melko kokematon. Kotavuon veljesten lisäksi vain Molenius ja Haikonen ovat pelanneet aiemmin tällä sarjatasolla. Haikosen kokemus rajoittuu 15 minuutin keskimääräiseen peliaikaan viime kaudella Porvoon Tarmossa.

– Tavoitteena on, että tulokkaat oppisivat mahdollisimman nopeasti sen millä sarjatasolla he nyt pelaavat, toteaa FoKoPon valmentajana jatkava Jouni Grönroos.

– Meillä ei ole kovin paljon kokemusta eikä kokoakaan. Vahvuutemme on kova työnteko. Meillä on nippu nopeajalkaisia, nälkäisiä ja hyvin töitä tekeviä innokkaita nuoria, se on tärkeä pointti. Viime kauden joukkueeseen verrattuna sanoisin, että puolustuksemme on parempaa, mutta hyökkäyspeli ei vielä, Grönroos arvioi.

Harjoituspeleissä FoKoPon ongelmaksi nousi heikko levypallopeli, kun joukkueesta puuttuu varsinainen korinaluspeluri. Viime kaudella FoKoPoa vahvisti kolme amerikkalaispeluria, joista kaksi isointa riehui korin tuntumassa.

– Aloitamme tällä kokoonpanolla, mutta tarkkailemme tilannetta kolmannen amerikkalaisen suhteen, Grönroo sanoo.

FoKoPon tavoitteena on selvitä kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleihin A-divisioonassa, joka laajentui täksi kaudeksi kahdentoista joukkueen sarjaksi. Tulokkaita ovat Kaarinan Ura Basket, Kristika Turku ja Kouvojen kakkosjoukkue Korikouvot.

Grönroos nimeä kovimmiksi joukkueiksi Ura Basketin, Lahden ja ToPon. Lahti karsi viime keväänä Korisliigaan, mutta hävisi jo avauspelinsä HBA:lle, joka koostuu pitkälti nuorten maajoukkuepelureista. Ura Basket värväsi pari korisliigakokemustakin omaavaa peluria ja ToPolla on tasaisen laaja materiaali.

Joukkueiden panostuksesta kertoo jonkin verran ulkomaalaispelaajien määrä. Vain ToPo aloittaa kauden maksimimäärällä eli kolmella ulkomaalaisella. FoKoPon lisäksi Lahdella ja Oulun NMKY:llä on kaksi vierasvahvistusta. Kokonaan kotimaisilla pelaavat HBA, Kristika sekä FoKoPon vastustajaksi sunnuntaina saapuva Porvoon Tarmo. FL

FoKoPo 2017-18:
Muhamed Haji, takamies, 186 cmJohn Merchant III, takamies 187Markus Molenius, laituri 203Semi Saari, takamies 190Antti Heinonen, takamies 190Konsta Mastomäki, laituri 189Johan Kotavuo, takamies 187Henri Kotavuo laituri, 192Aku Haikonen, sentteri 201Juwan Howard jr, laituri, 197Valmentajat: Jouni Grönroos, Petteri Molenius, Teet Toome

Uusimmat

Fingerpori

comic