Lounais-Häme Forssa

"Mihin se mummeli on taas mennyt"- Tarja Aro valitsi Whitney Houstonia Anna Puulle ja muille tuomareille

Forssalaislaulaja on pitänyt osallistumisen The Voice of Finlandiin salassa. Hänet nähdään perjantaina Ääni ratkaisee -vaiheessa.
Forssalainen Tarja Aro laulaa The Voicde of Finlandin Ääni ratkaisee -vaiheessa Whitney Houstonia. Kuva: Saku Tiainen
Forssalainen Tarja Aro laulaa The Voicde of Finlandin Ääni ratkaisee -vaiheessa Whitney Houstonia. Kuva: Saku Tiainen

Forssalainen laulaja Tarja Aro on mukana perjantaina nähtävässä The Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -jaksossa. Kun häneltä pyytää haastattelua aiheesta, hän vastaa viestiin ensin Auts!…..

Miksi olet ollut asiasta niin hiljaa?

– No kun olen ollut niin monessa mukana, että mietin vähän mitä ihmisetkin jo ajattelevat tekemisistäni. Varmasti ihmettelevät, että mihin se mummeli on taas mennyt mukaan.

Osallistuitko kisaan hetken mielijohteesta vai harkiten?

– Minua on vuosien varrella jäänyt kaivelemaan se, että en ole osallistunut. Asia on ollut takaraivossa hautumassa ja olen painellut jarrua. Olen miettinyt kannattaako sinne nyt mennä. Kun ajattelin asiaa ääneen lähipiirilleni, he tapansa mukaan yllyttivät ja kannustivat.

Otitko kisaan isot kannustusjoukot?

– Kyllä sitten lopulta. En kertonut kenellekään, kun lähdin Helsinkiin esikarsintaan. Kerroin vasta, kun selvisi, että pääsin Ääni ratkaisee -vaiheeseen. Siitä he sitten innostuivat, ja vauhti alkoi kiihtyä.

Heittäydyt innokkaasti uusiin kokemuksiin. Millainen tämä karsintaprosessi oli?

– Ensimmäinen vaihe oli kuin mikä tahansa karaoketapahtuma. Laulajia oli paljon ja tunnelma kiva. Kun kisassa pääsi eteenpäin, kokemus vain suureni koko ajan. Kaikki oli todella hienosti järjestetty ja hyvin organisoitu. Ei tullut olo, että täällä vaan haahuilen, vaan kilpailijoista pidettiin huolta hyvin. Odotustiloissa on juuri sellainen lämmin, ihana ja kodikas tunnelma kuin telkkarista välittyykin.

Et saa kertoa miten sinun kävi karsinnassa. Millainen olo sinulla oli, kun kävelit esiintymään tuomariston tuolien selkänojille?

– Minua jännitti aika lailla. Olin tuskallisen tietoinen itsestäni ja olemuksestani. Vaikka olen esiintynyt paljon, juuri se lyhyt hetki kilpailutilanteessa ennen omaa vuoroa on melkoinen. Yritin vain rauhoitella itseäni, jotta pystyisin tulkitsemaan kappaleen parhaalla mahdollisella tavalla.

Minkä kappaleen lauloit ja miksi?

– Whitney Houstonin esittämän One moment in timen. Olen aina tykännyt hänen lauluistaan ja tästä varsinkin. Houstonin laulamat biisit ovat suuria ja vahvoja. Niihin voi ladata täysillä. Pidän tämänkaltaisista vahvoista biiseistä, joihin voi samaistua.

Olitko tyytyväinen omaan esitykseesi?

– No en täysin. En ehkä jännitykseltäni pystynyt tulkitsemaan sitä niin voimallisesti kuin halusin. Laulu meni paremmin ennen kuvausta orkesteriharjoituksissa. Silloin onnistuin. Ääni ratkaisee oli hieno kokemus, ja kyllä se kannatti.

The Voice of Finland Nelosella perjantaina kello 20.

Lue myös: 

Tarja Aro ja Toni Kulmala jatkoon Tangomarkkinoilla

Ei lounaishämäläisedustusta Tangomarkkinoille – Aro ja Kulmala karsiutuivat

Musiikki mukana elämän kaarissa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat