Lounais-Häme

Miina Sillanpääntie ja Ajokuja työn alle Jokioisilla – Hinta kohoaa puoleen miljoonaan

Hinta kohoaa puoleen miljoonaan euroon.
Kuva: Muu
Kuva: Muu

LM Infra oy saa rakentaakseen Jokioisten keskustaan torin laidan uuden Ajokujan ja Miina Sillanpääntien puolella miljoonalla eurolla (alv 0%). LM Infran tarjous oli viidesta tarjouksesta edullisin. Tietyöt alkavat kesäkuussa, kun kahden talon purkutyöt Ajokujan alta on saatu päätökseen.

Talousarvion investointiosan määräraha ei kuitenkaan riitä halvimmankaan tarjouksen mukaiseen urakkaan, joten kunta joutuu tekemään määrärahasiirtoja investointikohtien kesken.

Ajokujan ja Miina Sillanpääntien rakentamiseen on kunnan tämän vuoden talousarviossa varattu 330 000 euroa. Tästä rahasta maksetaan myös teiden suunnittelu sopimuksen mukaisesti, 31 100 euroa. Ajokujan ja Miina Sillanpääntien rakentamisurakassa on katuvalaistuksen osuus 9 000 euroa. Lisäksi talousarviossa on varattu liikennealueiden vihertöihin 10 000 euroa sekä katujen päällystämisen menokohdasta kohteiden asfaltointiin 35 000 euroa.

Luitko jo tämän: Kaksi taloa purkuun uuden Ajokujan alta

Lisäksi tehdään samassa urakassa vesijohdon runkolinjan uusinta välillä Paronintie–Kenttätie, mihin on varattu 35 000 euroa, mutta joka kustantaa tarjouksen mukaisesti 42 000 euroa.

Kunnanhallitus päätti suorittaa määrärahasiirtoja teknisen puolen investointihankkeista 94 000 euron edestä niin, että tiehankkeiden menojen summaksi muodostuu siirtojen jälkeen 424 000 euroa.

Lisäksi kunnanhallitus hyväksyi myös teknisen lautakunnan esittämän määrärahasiirron, haja-asutuksen vesijohtoinvestoinneista 7000 euroa vesijohtoverkon saneeraukseen, jonka jälkeen menojen summaksi muodostuu siirron jälkeen 42 000 euroa. FL

Juttua muokattu 21.10. Lisätty linkki aiempaan juttuun.

Uusimmat

Fingerpori

comic